Εκδικάζεται αύριο η πολύκροτη υπόθεση της Άννας Πήλιου στα Δικαστήρια Ευελπίδων.

Η Άννα είναι τρανς γυναίκα και έχει δεχτεί ως μαθήτρια ακραία κακοποίηση στο σχολικό περιβάλλον με αποτέλεσμα να απειλείται η πρόσβασή της στην εκπαίδευση κι ακόμη κι η ίδια της η ζωή, όπως η ίδια αναφέρει.

Ο Γολγοθάς της Άννας ξεκίνησε όταν ήθελε να πάει στο σχολείο. Όπως καταγγέλλει δέχτηκε τρανσφοβικές επιθέσεις τόσο από τον διευθυντή του σχολείου αλλά και από συμμαθητές της.

Προσπάθησαν να την κάψουν

Μάλιστα τα πράγματα είχαν ξεφύγει τόσο πολύ που οι επιθέσεις συχνά γινόντουσαν επικίνδυνες για τη σωματική της ακεραιότητα, καθώς μια φορά έφτασαν ακόμα και στο σημείο να την περιλούσουν με εύφλεκτο υγρό και να προσπαθήσουν να την κάψουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν το 2011 είχε πάει να γραφτεί στο σχολείο, όμως ο διευθυντής του σχολείου αρνήθηκε να τη γράψει δηλώνοντας ότι έχει πρόβλημα με την εμφάνισή της και ότι, αφού γεννήθηκε αγόρι, είναι αγόρι και ως αγόρι θα πρέπει να εμφανίζεται στο σχολείο.

Αύριο, κατηγορούμενος είναι ο Διευθυντής του Σχολείου, για τις απειλές, την εξύβριση και τις διακρίσεις βάσει της ταυτότητας φύλου κατά της Άννας.