Croatia

Amazon nakratko zabranio aplikaciju TikTok

Amazon je nakratko zabranio aplikaciju TikTok na uređajima svojih zaposlenika.

U službenoj objavi poznate tvrtke je istaknuto kako je elektronička pošta, u kojoj naglašeno da zaposlenici moraju ukloniti aplikaciju iz svojih uređaja, poslana zabunom.

Svjetski mediji ne znaju pozadinu slučaja i osim službenih izjava nema daljnjih komentara. Iz TikToka su izjavili kako prije slanja spornog maila nije bilo komunikacije između tvrtki te da im je “sigurnost korisnika od najveće važnosti”. Uprava kompanije je otvorena za dijalog. 

Sporna poruka je isticala kako se TikTok profil mora ukloniti kako bi se zadržao pristup Amazonovoj elektroničkoj pošti na uređajima, no ubrzo je sve zanijekano.

Društvena platforma za dijeljenje kratkih video sadržaja je ovaj tjedan kritizirana od strane američkog državnog tajnika Mikea Pompea, koji je rekao kako SAD razmatraju moguću zabranu ove aplikacije.

Indijske vlasti su nedavno službeno zabranile TikTok i još nekoliko kineskih aplikacija. Krajem prošle godine Američka mornarica je pozvala svoje službenike na brisanje društvene aplikacije, jer je postojala opasnost od sigurnosne cyber prijetnje.

Dodajmo kako je TikTok nedavno najavio da povlači svoja poduzimanja u Hong Kongu zbog stupanja na snagu novog Zakona o sigurnosti.

Komentiraj

Football news:

The first American of Leipzig has never scored in Europe – and yesterday he sentenced Atletico. Nagelsmann sees him as a leader
Former Barca President Gaspar: I Doubt that anyone will remember the names of the current Bayern players in the future
Rafinha can move from Flamengo to Olympiacos
Jan Oblak: I wanted to fight Real Madrid and Barca until the end of the season. We failed to do so
Kapustka moved to Legia. The midfielder played 3 games for Leicester in 4 years and went on loan
Iker Casillas: Leaving Real Madrid was painful, but this is my home. Perez said: You should be here
Upamecano about PSG: This is the biggest club in France. We will give our all and try to win