logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Biste li za Lennonove naočale platili 80 000 kuna?

Naočale okruglih okvira koje su pripadale Johnu Lennonu i parkirna karta koja je pripadala Ringu Starru, aukcijska kuća Sotheby's idući će tjedan ponuditi na dražbi na svojim internetskim stranicama.

Foto: wiki

Oba su predmeta u vlasništvu bivšeg vozača Ringa Starra i Georgea Harrisona, dvojice od četvorice članova poznate britanske pop grupe Beatles, Alana Herringa

Rekorder U Parizu prodana najskuplja hrvatska umjetnina u povijesti

On je kazao je da mu je Lennon poklonio naočale nakon što ih je 1968. slučajno ostavio na zadnjem sjedalu njegova Mercedesa. "Kad je John izašao iz automobila na zadnjem je sjedalu ostavio naočale kojima je iz okvira ispalo jedno staklo, a jedna ručkica se iskrivila", kazao je.

Retro naočale i parkirnu kartu izdanu 25. travnja 1969. ispred Apple Recordsa u Londonu Sotheby's će od 6. do 13. prosinca ponuditi na svojim internetskim stranicama zajedno s ostalim memorabilijama koje su pripadale slavnim Beatlesima. 

kontroverzna aukcija Na aukciji nacističke memorabilije, Hitlerov šešir prodan za 55 000 dolara

Vrijednost zgužvane smeđe parkirne karte aukcijska je kuća procijenila na 1500 funta, a sunčane naočale, koje Herring nikada nije popravio, mogle bi postići cijenu od 8000 funta.

Ove sunčane naočale "dio su karakterističnog imidža Johna Lennona od sredine šezdesetih do njegove smrti", rekao je Gabriel Heaton, stručnjak za knjige i rukopise u Sotheby'su.

aukcija Prodaju se originalni kostimi Batmana, Zvjezdanih staza...

Na dražbi će se zainteresiranima među brojnim predmetima ponuditi i majice što su ih nosili slavni Beatlesi te Harrisonova gitara koja bi mogla postići cijenu od 60.000 funta

Themes
ICO