Croatia

Brazil po broju zaraženih koronavirusom ‘izbio’ na 2. mjesto, iza SAD-a

Brazil je u petak sa registriranih 330 890 osoba zaraženih koronavirusom ‘nadvladao’ Rusiju te je na drugom mjestu, iza SAD-a.

U Brazilu je u petak zabilježen 1.001 smrtni slučaj od koronavirusa, čime se broj ukupno umrlih u toj zemlji povćao na 21.048, objavilo je brazilsko ministarstvo zdravstva.

No, agencija Reuters navodi da je istinski broj i slučajeva i smrti u Brazili vjerojatno veći, jer je ta zemlja pojačala testiranja.

U Sao Paulu, najteže pogođenom gradu, zračni videozapisi pokazali su redove otvorenih parcela na groblju Formosa, a takve slike i porast oboljelih prate i sve učestalije oštre kritike na račun krajnje desnog predsjednika Jaira Bolsonara zbog postupanja u pandemiji i nastavkom devastacija u amazonskoj prašumi, što dodatno produbljujuće političku krizu u Brazilu.

Otkad je počela epidemija, Bolsonaro je ‘izgubio’ dva ministra zdravlja, nakon što je vršio pritisak da promoviraju ranu uporabu anti-malarijskih lijekova poput klorokina i hidroksiklorokinina. Otišlo je i nekoliko visokih stručnjaka za javno zdravstvo, a mnogi su zamijenjeni vojnicima, od kojih je general vojske Eduardo Pazuello kao privremeni ministar zdravstva odobrio nove smjernice za širu uporabu tih lijekova u blažim slučajevima.

Komentiraj

Football news:

Balotelli is Interested in Flamengo and Botafogo. Raiola is working on his transfer to Brazil
Chiellini about Bonucci: I would understand if he went to Real Madrid, but to Milan? Bad choice, it was not logical
Vinicius about the matches with Manchester City in the Champions League: the First game ended badly, but we are real
Napoli wants to get 200 million euros for Coulibaly, Milik, Gulyam and Allan. The club intends to start rebuilding (Sky Sport Italia)
Manchester United are Interested in Ramsey, Rabiot and Douglas Costa as part of a possible deal with Juve for Pogba
In the NPL, 2 more cases of coronavirus infection were detected in different clubs
The Lateral Borussia – ⚡This ⚡App. Hakimi and Guerreiro scored 4 of Dortmund's 6 goals after the restart of football