Croatia

Brodsko-posavska županija: Imamo četiri novooboljelih, testirat ćemo radnike

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije objavio je na izvanrednoj konferenciji da imaju četiri nova slučaja zaraze koronavirusa. 

PBZ
PBZ
PREDNOSTI DIGITALNOG POSLOVANJA Biti poduzetnik u vrijeme korone: Kako stabilizirati poslovanje i „stati na noge“?

Snimio: Vedran Balen

- Prema pristiglim nalazima imamo četiri nova slučajeva. Riječ je o kontaktima prethodno zaražene osobe, a četvrta osobe je radnik-povratnik iz strane zemlje. Očekujemo još obiteljskih kontakata -  kazao je Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo

Istaknuo je kako nije gotova priča o COVID-19. Podsjetio je građane kad se vrate iz strane zemlje da smanje kontakte i da čim više ostanu doma, te je najavio testiranje radnika koji dolaze sutra u Hrvatsku iz Švedske. 

- Doći će sutra u pet automobila. Grupirani su kako bili na gradilištu, po troje u automobilu - rekao je Cvitković. 

Objasnio je kako će radnici ići u karantenski objekt.  Upitan o tome odakle je došao radnik koji se vratio u Hrvatsku, ravnatelj Nastavnog zavoda kazao je da je došao iz Njemačke. 

- Nisam baš uvjeren da samo izvana dolaze na područje pozitivni slučajevi.  Što više testiraš, to više nalaziš kontakata - kazao je i zahvalio se zdravstvenim djelatnicima. 

Prema njegovim podacima, Brodsko-posavska županija danas ima najviše slučajeva. 

Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
PROPITUJU ZAKONITOST ODLUKA Ustavnom sudu 12 tužbi: Pitanja o ukidanju sloboda sve se glasnije postavljaju

Josip Samardžić, ravnatelj slavonskobrodske Opće bolnice dr. Josip Benčević kazao je da je stigao RPG uređaj financiran sredstvima Ministarstva zdravstva i da će odmah biti stavljen u korištenje. Seraloška testiranja su počela prošlog tjedna i u planu im je prvo testirati zdravstvene djelatnike. 

- Od ta četiri slučajeva, tri imaju lako kliničku sliku, a jedan je u obradi i on će najvjerojatnije biti hospitaliziran - objasnio je Samardžić. Naveo je da se u bolnici nalazi 18 pozitivnih pacijenta, a da je na području cijele županije 36 oboljelih. 

Uputio je poziv pacijentima da se drže termina i da im se počelo događati da im ljudi ne pojave i da u tom slučaju mole da otkažu termin. 

- Pripremamo se za povratak radnika jedne naše tvrtke iz Švedske. Imali smo završni sastanak s upravom tvrtke i s načelnikom policijske uprave. Utvrdili smo i najsitnije detalje. Točno znamo tko dolazi. Vraća se 15 radnika. Imamo njihove detalje i kontakte. Oni kreću sutra u pola 7 iz Stockholma, preko Kopenhagena trajektom iz Danke do Njemačke. Kolega Cvitković je s kolegom iz Krapinsko-zagorske županije dogovorio da se odmah uzme uzorak - kazao je Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko - posavske županije

Za radnike su pripremljene sobe u kojima će se nalaziti narednih 14 dana. 

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Football news:

Jurgen Klopp: We are not thinking about next season, but about this one. There is much more to come
Inter is ready to buy out Sanchez from Manchester United for 20 million euros (Goal)
Werder fans are the best: they supported the team with a tractor emblem and thanked the Union with a hundred cases of beer
Flick about the Cup final with Bayer: It will not be like in the championship. They can hurt us
Holland will play in Dortmund and under 9-m number from the next season
Solskjaere and Lampard are among the contenders for the title of best coach in June in the Premier League
Umtiti injured his left knee. He won't have surgery