Croatia

Diego Maradona bio je bog nogometa, no sada je dotaknuo dno...

Diego Maradona vratio se na trenersku klupu. Odbio je, kako je kazao, ponude za vođenje Venezuele i Bolivije koje su mu uputili predsjednici tih država Nicolás Maduro i Evo Morales.

Niko Čeko ŽIVOTNA ISPOVIJEST Prebolio sam dva tumora, Hajduk me ostavio na cjedilu, ali kći mi je dala volju za životom

– Doći će trenutak i za to. Jednom od njih reći ću da jer su vrlo uporni – rekao je.

Umjesto reprezentacije, preuzeo je kormilo Doradosa iz Culiacána, meksičkog drugoligaša koji se bori za opstanak. Još jedan angažman koji odudara od glamura Maradone kao igrača.

Njegov dolazak u saveznu državu Sinalou kuriozitet je na mnogo načina. Sinaloa je jedna od kritičnih meksičkih regija što se tiče droge. Kartel iz Sinaloe, čiji je (trenutačno zatvoreni) šef El Chapo Guzmán čuven gotovo kao Maradona, bije krvavi rat za teritorij protiv kartela Jalisco Nueva Generación, koji trenutačno drži čelno mjesto na ljestvici najopasnijih u Meksiku.

Španjolska Hrvatska DEBAKL PROTIV ŠPANJOLSKE I predsjednica komentirala poraz Hrvatske, evo što je poručila

Je li droga motiv?

Između siječnja i srpnja u Sinaloi je zabilježeno 976 ubojstava, no nije poznato koliko ih je imalo veze s organiziranim kriminalom. Zatim, u Sinaloi, bližoj Sjedinjenim Državama nego Ciudad de Mexicu, bejzbol je popularniji od nogometa. Bejzbolski klub Tomateros iz Culiacána ima dvostruko veći posjet domaćim utakmicama nego Dorados, koji je tek napunio 15 godina od osnutka. No Maradona bi mogao bar privremeno promijeniti odnos snaga. Njegovoj prvoj tiskovnoj konferenciji u luksuznom hotelu u Culiacánu prisustvovalo je 200 novinara – deset puta više nego što prati utakmice kluba u kojemu su igrali Pep Guardiola, Sebastián Abreu i Cuauhtémoc Blanco.

Modrić Marcelo Hrvatska Brazil Madrid Marcelo priznao utaju poreza i mora platiti 750.000 eura kazne

Može li uopće raditi

Igrači, fascinirani Maradonom, kolektivno su ga tražili autogram po završetku prvog treninga, no ključno je pitanje je koliko njihov novi šef vrijedi kao trener nakon što je toliko puta doživio fijasko. Dok je kao igrač odrađivao jednu od suspenzija zbog dopinga, 1994. je s malo uspjeha vodio argentinskog prvoligaša Mandiyú de Corrientes, zabilježivši jednu pobjedu u 12 utakmica. Iduće godine našao se za kormilom Racing Cluba, člana velike petorke, no zadržao se samo 13 kola, u kojima je postigao dvije pobjede.

Poslije igračke reaktivacije i umirovljenja krajem 1997., udaljio se od nogometa, udebljao i razbolio. Kap izbornik Argentine započeo je svoju eru s tri uzastopne pobjede, ali je onda potučen s 1:6 na razrijeđenom zraku Bolivije.

Luka Modrić HRVOJE BUŠIĆ Nema Kineza koji ne zna za Luku Modrića

Maradona je odstupio nedugo poslije Mundijala i godinu dana čekao novi posao. U jesen 2011. sklopio je dvogodišnji ugovor vrijedan 34,5 milijuna dolara s prvoligašem Al Waslom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali ga je nova uprava otpustila Pet godina kasnije, Maradona se opet odvažio na trenerski posao. No, pitanje je može li uopće raditi? 

>> Pogledajte kako je Luka Modrić rasplakao dječaka

[video: 26656 / ]

Football news:

Inter will extend their contracts with Handanovic and D'ambrosio until 2022
Pep Guardiola: I would have stayed at Manchester City and in League 2
Manchester United is ready to sell Alexis, Lingard, Smalling, Dalot, Jones and Rojo
Frank Lampard: I expect more from Chelsea, but now the result is most important
Atalanta does not lose 15 matches in a row – 13 wins and 2 draws
Lorient threw one newcomer off a plane and sent another under the water-all for the sake of presentations on social networks
Pasalic scored a hat-trick in the match against Brescia. Atalanta smashes the opponent 6:1