Croatia

HAC pokrenuo kampanju za siguro putovanje u doba koronavirusa

U HAC- kažu da se otvaranjem granica, dolaskom stranih turista i sezone godišnjih odmora za domaće korisnike povećava  i promet na autocestama.

HAC-plakat
HAC-plakat
Foto: HAC

Pogledajte galeriju 1/3

Hrvatske autoceste pokrenule su informativnu kampanju za sigurno putovanje u uvjetima pandemije koronavirusa. S obzirom na povećanje broja zaraženih u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama, ali i intenziviranje turističkog prometa,  u HAC-u kažu da su pripremili letak na osam jezika koji je distribuiran predstavništvima HTZ-a, HAK-u, autoklubovima i kamping organizacijama u zemljama iz kojih dolazi glavnina turističkog motoriziranog prometa. Na cijeloj mreži dionica HAC-a i ARZ-a postavljaju se plakati koji pozivaju na pridržavanje epidemioloških mjera, a nalazit će se na odmorištima, prodajnim uredima i benzinskim postajama Ine, Croduxa, Tifona i Petrola koji su partneri u kampanji. Dvojezični plakati sadrže QR kod poveznicu na mrežnu stranicu koronavirus.hr.

Povećan promet na autocestama

 U HAC- kažu da se otvaranjem granica, dolaskom stranih turista i sezone godišnjih odmora za domaće korisnike povećava  i promet na autocestama. Premda HAC i ARZ trenutno bilježe otprilike 70 posto prošlogodišnjeg prometa, za vršnih opterećenja na prometnicama stvaraju se i gužve uobjektima na autocestama pa se ujednačenom informativnom kampanjom nastoji održati svijest o koronavirusu i poticati na odgovorno ponašanje. Letci sadrže informacije o planiranju putovanja,modelima beskontaktnog plaćanja kao i preporuke za pridržavanje epidemioloških mjera.

Hitni koridor

 - HAC tijekom ljetne sezone inače provodi kampanje vezane uz putovanje i sigurnost na autocestama. Nakon odličnog odaziva korisnika na kampanju „Hitni koridor spašava život“, za ovu smo sezonu planirali kampanju namijenjenu vozačima seniorima ali uvjeti novog normalnog nametnuli su druge prioritete- izjavio je predsjednik uprave HAC-a Boris Huzjan.

Zagreb: Gužve na naplatnoj postaji Lučko
Zagreb: Gužve na naplatnoj postaji Lučko
bez kritičnih točaka HAC-u petica za sigurnost autocesta. A znate li koja je najopasnija dionica u Hrvatskoj?

Poruke informativne kampanje, navode u HAC-u,  usklađene su od strane struke i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a predlošci informativnih plakata ustupljeni su i drugim koncesionarima autocesta u RH. HAC je ujedno i prvi domaći operator autocesta koji je pokrenuo Instagram profil@hrvatske_autoceste.  

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Milan is Interested in Torreira. Arsenal are ready to sell the midfielder
Lineker on bale: People have no idea what's really going on with one of the best players of our time
Lionel Messi: Aduriz will be missed by everyone in La Liga. He's a Bombardier
Shakespeare became an assistant coach at Aston Villa
In England, the stadium can be closed to spectators for racism. Players will be disqualified for 6-12 matches for discrimination
Hans-Dieter flick: I will Understand if Tiago wants to play in the Premier League
Kike Of Setian: I didn't think that the match with Napoli could be my last in charge of Barca