logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

ISPOVIJEST KANDIDATA IZ 'ŽIVOTA NA VAGI': 'Više od svega volio bih da me može gledati pokojni otac. Onaj zbog kojeg sam se prijavio'

Najhumorističniji kandidat u poznatom RTL-ovu showu “Život na vagi” ove je godine zasigurno Zadranin Marino Marušić, koji je iz večeri u večer nasmijava cijelu Hrvatsku. Iako je u kuću ušao s čak 167,1 kilogram, kilogrami su se polako, ali sigurno počeli topiti, piše Slobodna Dalmacija.

Marino je u petak izbačen iz showa nakon što je nagovarao kandidate da ga izbace. U show došao sa 167,1 kg, a izlazi sa 148,2 kg što je gubitak od 18,9 kg.

Ipak, u razgovoru za “Reflektor” Slobodne Dalmacije otkrio i kako je “pala” odluka da se prijavi u show i javnosti prizna problem s kojim se nosi, te pred kamerama i cijelom Hrvatskom krene u borbu s kilogramima, tko mu je najveća podrška u životu i kako se uopće doveo do troznamenkastog broja na vagi.

– Najlakše je reći da sam rođen da budem debeo, ali to je potpuno pogrešno. Treba uzeti stvar u svoje ruke i potražiti pomoć – govori nam 26-godišnji Marino i priznaje kako ga je debljina u životu sprječavala u puno stvari, pogotovo u sportu.

– Obožavam sport, ali s ovoliko kilograma izgubio sam volju za bilo kakvom igrom, a pogotovo aktivnim bavljenjem bilo kakvom sportskom disciplinom. Nadam se da će se nakon showa to promijeniti – priznaje nam i otkriva kako se u “Život na vagi” prijavio jer nije vidio izlaz iz svoga problema. Naime, više puta je pokušao izgubiti kilograme, a kada je zadnji put išao na dijetu, rekao je sam sebi kako će se, ako ne uspije, prijaviti na show.

– To je ujedno bila i velika želja mog pokojnog oca i djeda. Onaj zbog kojeg sam se prijavio i kojem sam želio reći da sam postao kandidat 4. sezone, nažalost, to nije saznao. Moj tata je preminuo dva mjeseca prije ulaska u show. Zbog njega ću dati sve od sebe da to završim na najbolji mogući način. Mogu reći da sve što radim, osim za sebe, radim i za njih. Ni najmanje nije bilo lako pred cijelom Hrvatskom stati na vagu, ali pobijedio sam sebe i podijelio svoj problem sa svima – ističe Marino, koji misli da se udebljao jer jednostavno nije bio jak u glavi. Kaže nam kako nije mogao reći “dosta” te kako je tijekom godina izgubio svoje “ja”.

Puno puta je išao na dijete, ali to je više bilo izgladnjivanje, a ne uravnotežena prehrana. Čak je i nekoliko puta smršavio po tridesetak kilograma, no poslije bi ih opet vratio jer, kako kaže, nije imao pojma o pravilnoj prehrani i tjelovježbi.

– Kad sam rekao da idem u showu, obitelj i prijatelji su me podržali, iako neki nisu odmah povjerovali. No, kako je vrijeme odmicalo i kako je ulazak u kuću bio sve bliži, tako su i oni bili sve sretniji. Upravo mi je obitelj najveća potpora u životu. Koliko god sam pogrešaka napravio, oni bi mi uvijek oprostili. Iako to prije nisam shvaćao, oni su bili uz mene kada mi je bilo najteže.

Sve što u ovom showu radim, radim i radi njih, kako bi barem jednom bili ponosni na mene. Jer dosad nisam baš bio dobar primjer – govori nam Marino, kojemu boravak u kući, s obzirom na već nekoliko skinutih kilograma, itekako godi.

– Svaki dan u kući ispunjen je različitim aktivnostima, od velikog i malog izazova, preko radionica o zdravoj prehrani, pa sve do treninga. Svakodnevni jutarnji trening je neizostavan, a nakon toga slijedi priprema obroka te večernji trening. Kruna cijelog dana je ipak večernje druženje kandidata na terasi, kada analiziramo što smo sve taj dan napravili. To mi je ujedno i najzanimljiviji dio, a nakon razgovora o tome kakav je tko imao dan, idemo u krevet te iščekujemo novi dan i razmišljamo o novim izazovima – kaže nam Marino, dodajući kako su treneri Maja Ćustić i Edin Mehmedović profesionalci i veliki znalci, ali prije svega dobri ljudi.

Govori nam kako ih je gušt gledati i slušati dok im objašnjavaju kako će izvoditi neku vježbu i zbog čega je ona dobra za njih.

– Nekad nas znaju upilati i satrati s vježbom, ali to je sve za naše dobro. Ako bi se birali treneri, njih dvoje bih ponovno izabrao.

U showu je dosta emocionalnih padova, a oni sa svima nama razgovaraju, te nakon takvih razgovora ponovno živneš. Oni mijenjaju našu sudbinu – govori Marino i dodaje kako se u kući sa svima jako dobro slaže jer je po prirodi takav.

– Volim se malo našaliti, a mojoj šali se uvijek priključe Vladimir Gurka i Robert Baković. Za nama ne zaostaje ni Marijana Džolić zvana Maca, koja je pravi veseljak. Sa svima se slažem odlično, kod nas nema zle krvi, dajemo sve od sebe i međusobno se motiviramo – ističe Marino, priznajući kako je svaki dan u showu težak, ali ga najveća trema hvata pred vaganje. No, svjestan je da u show nije došao uživati već krvavim trudom i radom skidati kilograme.

Za sebe kaže da je skroman dečko, koji u životu ne traži puno. Jedino žali, a zbog debljine to nije ostvario, što za svoj klub KK Zadar nije profesionalno zaigrao košarku.

– Prvi put, nakon dugo godina, u ovom showu pronalazim samog sebe i mogu reći da me nije ni malo strah izlaska iz kuće. Svi ćemo kad-tad izići, to je show, ali ako ubrzo i iziđem, siguran sam da ću nastaviti trenirati kako su me naučili treneri i da ću se hraniti kako sam naučio od nutricionistice Martine Linarić. Ovo mi je druga šansa za bolji i zdraviji život i kada iziđem pokazat ću svima da se uz predan rad i dobru volju puno toga može napraviti – zaključio je Marino.

Themes
ICO