Croatia

Istarski Stožer poziva starije da ne posjećuju groblja

Stožer Civilne zaštite Istarske županije pozvao je u ponedjeljak građane da, s obzirom na nadolazeće blagdane Svih svetih i Dušni dan groblja posjete tijekom cijelog tjedna uoči blagdana uz obavezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na grobljima.

Epidemiološka situacija na području Istarske županije i u okruženju nije povoljna te ima trend pogoršanja. Kako bi sveli na minimum rizik od zaraze covidom-19, istarski Županijski stožer u priopćenju poziva građane da posjete groblja tijekom cijelog tjedna uoči blagdana uz obavezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski prilikom ulaska na groblja i boravka na njima.

Preporuka je da se starije osobe suzdrže od dolazaka na groblja, osobito u nedjelju, 1. studenoga.

“Mise na grobljima održavat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenome Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kod kojih je obavezna fizička distanca od 1,5 metara i nošenje zaštitne maske”, poručili su iz tog stožera.

Na temelju nove odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite, Ravnateljstva Civilne zaštite MUP-a od 25. listopada o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti covida-19, istarski Županijski stožer je poručio kako će, u konzultacijama s Nacionalnim stožerom, stožeri gradova i općina te taj stožer i dalje davati suglasnost i određivati epidemiološke uvjete za javna okupljanja i svečanosti.

Komentiraj

Football news:

Cavani scored 3 (2+1) points, coming on as a substitute in Manchester United's match with Southampton. He has 3 goals in 5 games in the Premier League
Solskjaer about the comeback against Southampton (3:2): Manchester United never give up - this is a feature of the club
Koeman about 4:0 with Osasuna: an Important win, I'm happy. Barcelona can't afford to lose any more
Milan have scored in 29 consecutive Serie A games. This is a repeat of the club record of 1973
Messi dedicated the goal to Maradona, showing a newells old boys t-shirt
Clarence Seedorf: if Barcelona sign Depay, so much the better for them. One of Europe's top talents
Maradona's doctor is under investigation for Diego's death. His home and clinic were searched