Croatia
An article was changed on the original website

'Kovač i Stier sigurno neće rušiti većinu u Saboru. Ne bojim se apsolutno ničega'

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je danas da su predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović "vrata suradnje uvijek otvorena", ističući da će u HDZ-u, kada predsjednica odluči što kani na idućim predsjedničkim izborima, odlučiti o potpori njezinoj kandidaturi.

Gordan Jandroković, Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković DAVOR IVANKOVIĆ Po svemu što radi, naša Kolinda bi radije bila premijerka nego predsjednica RH

"Sa strane Vlade i mene kao predsjednika Vlade mislim da smo ukupno gledajući dinamiku odnosa uvijek stavljali u funkciju interesa hrvatske države i dobrobiti naših ljudi. Što se nas tiče, vrata suradnje su uvijek otvorena", rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, upitan o kritikama predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović na račun vlade.

Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

1 / 15

Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Na pitanje hoće li Grabar-Kitarović imati potporu HDZ-a za svoj drugi predsjednički mandat, odgovorio je: "Kada predsjednica donese odluke što kani raditi na idućim predsjedničkim izborima, mi ćemo tada odlučiti o podršci njezinoj kandidaturi".

Istaknuo je i da, osim špekulacija, nitko nije doveo u pitanje da HDZ podrži Grabar-Kitarović na idućim predsjedničkim izborima.

Davor Božinović ZBOG PRIJETNJI Božinović: Policija razmatra prijavu novinara Mazzocca protiv ministra Medveda

Ne vjerujem da je ministar Medved prijetio bilo kome, a kamoli novinarima

Upitan o novinaru portala Index Vojislavu Mazzoccu, Plenković je rekao kako je danas ministar Medved objasnio svoje viđenje te komunikacije, u kojoj tvrdi da nije bilo prijetnje.

"Poznavajući ministra Medveda ne vjerujem da bi on prijetio bilo kome, a kamoli novinarima", istaknuo je. Smatra da je Medved u svojim izjavama dovoljno pojasnio kako nije imao namjeru prijetiti bilo kome.

Upitan na čiju je inicijativu došlo do njegova sastanka s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem, Plenković je odgovorio kako je Vlahović prije više tjedana tražio taj susret. Stoga su, u trenutku kada se nagodba bliži kraju, procijenili da je vrijeme za taj susret. Naveo je i da se taj susret dogodio u kontekstu postizanja nagodbe u Agrokoru, pri čemu je njegov interes bio da iz prve ruke do kraja shvati poziciju Adrisa.

Andrej Plenković, Kolinda Grabar-Kitarović i Gordan Jandroković Državni vrh u svađi Povijest jednog prijateljstva: zajedno gradili karijeru, a sad se javno vrijeđaju

Bitno je da u zakonskom roku većina vjerovnika Agrokora postigne nagodbu i potvrdi je Trgovački sud 

Na pitanje je li razgovarao s Izvanrednim povjerenikom za Agrokor Fabrisom Peruškom o tome da se uspostavi Stalno vjerovničko vijeće, Plenković je odgovorio kako mu je bitno da se u okviru zakonskog roka postigne nagodba, da ju postigne većina vjerovnika te da je potvrdi Trgovački sud.

Plenković smatra i da će sve što se donese biti na tragu i u okviru zakona koji je donesen kako bi se osigurao i spriječio krah hrvatskog gospodarstva i gubitak radnih mjesta, niz stečajeva i veliki problemi u funkcioniranju hrvatske ekonomije i financijskog sustava.

Na pitanje boji li se da će razriješeni međunarodni i politički tajnik HDZ-a, Miro Kovač i Davor Ivo Stier, rušiti većinu u Saboru, odgovorio je: "Neće, neće sigurno. Ne bojim se apsolutno ničega".

U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

1 / 10

HDZ je najviše zastupnika u Saboru imao 1992. godine, a nakon toga slijedi pad podrške, dok su dno dotakli u sazivu od 2000. do 2003. godine s 33 zastupnika. Ovo je pregled broja zastupnika HDZ-a u svim sazivima Sabora...

Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a PREDSJEDNIŠTVO HDZ-A Stier i Kovač smijenjeni: Davor Božinović i Lovro Kuščević izabrani za nove tajnike Darko Horvat AGROKOR Horvat ne smatra da je sastanak Plenkovića s Vlahovićem miješanje u dogovore o nagodbi

Football news:

Ferdinand on Liverpool's decline: it's a celebration. If there are no Champions League games ahead, you just relax
Chelsea are preparing their first offer for Havertz – 70 million euros plus bonuses
Conte wants to see Kante, Vidal and Emerson at Inter
Zinedine Zidane: Hames is an important player. I wish him a happy birthday
Atalanta controlled the ball for 8 minutes and 11 seconds before the first goal against Juventus
Jovic will be able to play with Villarreal if the third test for the virus is negative
Hodgson on Zaa threats: He did the right thing when he let people know. There is no excuse for this