Croatia

Lista za Rijeku traži odvojen epidemiološki tretman za Istarsku i PGŽ

Iz Liste za Rijeku u petak su zatražili odvojen epidemiološki tretman za Primorsko-goransku i Istarsku županiju u odnosu na ostale dijelove RH, navodeći da je na Kvarneru i u Istri najviše turista, a istovremeno imaju najmanje slučajeva zaraze.

“S obzirom na dramatično povećavanje broja osoba zaraženih koronavirusom u ostatku Hrvatske i još uvijek povoljnu epidemiološku situaciju u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji, Lista za Rijeku od lokalnih vlasti i kriznih stožera traži hitno pokretanje inicijative za odvojen tretman naše dvije županije u odnosu na ostatak države”, priopćili su iz te stranke

Ističu da se na Kvarneru i u Istri sada nalazi najviše turista, a istovremeno imaju najmanje slučajeva koronavirusa

Za razbuktavanje epidemije nisu odgovorni turisti, nego neodgovorno ponašanje

Iz tih podataka, navode iz Liste za Rijeku, “evidentno je da za razbuktavanje epidemije nisu odgovorni turisti, nego neodgovorno ponašanje i nepridržavanje mjera u dijelovima države, a sve pod komandnom palicom i političkim kriterijima nacionalnog kriznog stožera”, ocjenjuju.

Žalosnim smatraju da se, zbog neodgovornosti i nepridržavanja mjera “u jednom dijelu Hrvatske”, urušava turistička sezona i tamo gdje se odgovornim i discipliniranim pristupom situacija zadržala pod kontrolom.

Najodgovorniji Nacionalni stožer civilne zaštite

Za novonastalu situaciju najodgovornijim smatraju Nacionalni stožer civilne zaštite koji je, kažu, selektivno dopuštao politički podobna velika okupljanja na jugu zemlje, a neselektivno ograničava rad i onima koji stvaraju problem i onima koji su se cijelo vrijeme ponašali disciplinirano i odgovorno.

“Posljedice su sada stigle na naplatu, ali još nije kasno da spasimo Kvarner i Istru. Tražimo hitne mjere uz komunikaciju sa susjednim državama, kojom bi ovaj dio Hrvatske zadržao status ‘covid free zone’ barem do kraja turističke sezone”, zaključuju iz Liste za Rijeku.

Komentiraj

Football news:

Valery Karpin: Rostov, having scored a goal, got hooked psychologically, stopped pressing. In the End, there were no forces
Glebov received a red card for a foul on a Maccabi player in midfield. Var on match no
Aaron Ramsay: Under Pirlo, Juve players have more fun
Aubameyang on the decision to stay at Arsenal: Arteta is a key factor. He said: You can create a legacy here
You will get high from Rostov's goal as from your favorite song. Shomurodov from the fly in touch closed a crazy pass Normann 40 meters
Valery Karpin: Maccabi is a playing, pressing team. It is very dangerous to let her do everything
Barcelona will make one last attempt to sign Lautaro