Croatia

MILANOVIĆ: “U kampanji se laže više nego ikad”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u utorak je iz istarskog Svetvinčenta komentirao dosadašnju predizbornu kampanju.

Kaže kako nikada do sada nije bilo ‘toliko laganja, izmišljanja i izvrtanja činjenica zbog čega nazadujemo kao zemlja i društvo’.

“Građani će u konačnici procijeniti tko u tome pretjeruje. Ne sviđa mi se, a tu neću nikoga ponaosob prozivati, što se laže više nego ikad. Uvijek je bilo pretjerivanja i natezanja u kampanjama, razna tumačenja, no nikada kao do sada”, poručio je Milanović.

Hrvatski predsjednik kaže i kako je dvojbeno tko što tumači, ali, ističe, ‘izvrtanja činjenica, laganja i izmišljanja nije bilo nikada kao sada i u tome kao zemlja i društvo unazadujemo’.

“To je vidljivo na svakom koraku, iza svakog ugla, ne biraju se sredstva”, istaknuo je predsjednik.

Milanović je komentirao i sinoćnje sučeljavanje Andreja Plenkovića i Davora Bernardića. “Bila je to tvrda borba. Ne mogu razgovarati o tome tko je bolji, teško je ocijeniti, svaki kandidat ima svoju publiku. Kriteriji mogu biti parametri glasanja na portalima za koja ne znam kako su završila. Iz svog primjera mogu reći da sam u nekoliko navrata na portalima odnosio uvjerljivu pobjedu, pa bi na kraju izbori završili s jednim postotkom za protivnika. Jedna je lista a drugi je pojedinac”, rekao je.

Na pitanje koliko će novom mandataru dati vremena za sastavljanje Vlade, kaže – puno. “Neću se sigurno ponašati kao predsjednica 2015. godine. Dok god se ne iscrpe sve racionalne emotivne baze i energije, jer bi novi izbori bili štetni. To je višestruka šteta, oni su ponavljanje onih starih. Ovi izbori imat će mali upitnik kraj sebe, no to ne znači da nisu legalni i legitimni, bitno da funkcioniraju birački odbori”, naglasio je.

Komentiraj

Football news:

Rangnick will combine work of the head coach and technical Director in Milan
Veron-Messi: If you want to come to Estudiantes, the ten is yours!
World champion-1970 Tostao: Only a hybrid of Ronaldo and Messi can be compared to Pele
Diego Simeone: real get more penalties because of VAR, because they attack more
Wolves again among the top (above Arsenal and Tottenham): include superpowers in the second half, do not carry iron and recover using NASA technology
Nemanja MATIC: There is a great camaraderie at Manchester United. It will be an honor to achieve a lot with this team
17 - year-old Liverpool forward Elliott has signed a professional contract