logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Na 66. Pulskom filmskom festivalu predstavljen film “Koja je ovo država”

Film Vinka Brešana “Koja je ovo država” koji će u nedjelju u sklopu 66. Pulskog filmskog festivala biti prikazan u pulskoj Areni, predstavljen je na  konferenciji za novinare, a producent filma Ivan Maloča rekao je da je tajna filma – u redatelju.

I producentica Maja Vukić rekla je da je Brešan uvijek provokativan i zanimljiv te uvijek iznenadi temom filma.

“Film je sjajan, ima odličnu temu i dobru međunarodnu glumačku ekipu s obzirom da se radi o hrvatsko-srpsko-poljskoj koprodukciji”, dodala je.

Maloča se također prisjetio da je rad na filmu bio doista mučan i da je bilo izrazito teško i komplicirano snimati zbog vremenskih uvjeta i scena u Lepoglavi.

Suicidalni general, ministar Vlade Republike Hrvatske koji sam sebe dobrovoljno zatvori u zatvorsku ćeliju te četvorica muškaraca različitih nacionalnosti (Hrvati, Srbi i Bošnjaci) koji iskopavanjem mrtvih predsjednika Republike Hrvatske i Republike Srbije pokušaju ucijeniti Vladu, isprepliću svoje sudbine u gomili apsurdnih situacija, kratak je sadržaj filma “Koja je ovo država”.

Glavne ženske uloge u filmu tumače Iva Mihalić i Alma Prica, a glavne muške uloge igraju Lazar Ristovski i Krešimir Mikić.

Ana Bulajić Črček koja je bila zadužena za masku i šminku na filmu suočila se s izazovnim zadatkom – predočiti poznate političare, a ne otići u karikaturu.

“Željeli smo da likovi izgledaju urbano i uredno, a inspiraciju smo nalazili svuda oko nas“, dodala je.

Film “Koja je ovo država” dobio je nagradu na festivalu u Srbiji, uskoro gostuje i na drugim festivalima, a na jesen se očekuje njegovo prikazivanje na Hrvatskoj televiziji.

Ista producentska ekipa za dva dana predstavit će se filmom “Dopunska nastava”.

Vinko Brešan (Zagreb, 1964) studirao je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu i filmsku i TV režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Njegov debitantski igrani film “Kako je počeo rat na mom otoku” je, nakon “Titanika”, najgledaniji igrani film u hrvatskim kino-dvoranama od 1990. Filmovi “Maršal” i “Svjedoci” nagrađivani su na festivalima u Berlinu i Karlovym Varyma. Komedija “Svećenikova djeca” iz 2013. nominirana je za najbolju komediju Europske filmske akademije i distribuirana u 30 zemalja diljem svijeta. Režira i u kazalištu.

Komentiraj

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO