Croatia

Ostavili staricu da leži ispred bolnice: 'To što netko ima 80 godina, ne znači da nema pravo liječiti se'

Fotografija starice kako leži na podu ispred bolnice u Beogradu zgrozila je mnoge, a njezina kćer Ruzmida Oruči otkrila je detalja kako je do toga došlo. 

Zagreb: Građani nose zaštitne maske i u javnom prijevozu i na otvorenom
Zagreb: Građani nose zaštitne maske i u javnom prijevozu i na otvorenom
STRAH, DEPRESIJA, NASILJE Stručnjaci upozoravaju: Ne fokusiramo li se i na psihičko zdravlje nacije, posljedice će biti teške

- Moja majka u dobi od 80 godina šest sati čekala je pred Gradskom bolnicom na Zvezdari u Beogradu...Polusvjesna je ležala na travi i nitko joj nije pomogao - izjavila je Ruzmida Oruči za Nova.rs. 

Naime, 80-godišnja starica je prvog srpnja iz Kliničkog centra prebačena u Gradsku bolnicu, gdje je ostavljena da ispred ustanove čeka na prijem.

- Snimljena su joj pluća i na snimci se vidi da je upala zahvatila oba plućna krila, ali kako piše u dokumentima, virus COVID-19 nije identificiran. U Kliničkom centru dali su joj uputnicu za Gradsku bolnicu, dovezli je ondje i ostavili... S njom nitko nije bio u pratnji, jer su mi i brat i sestra u bolnici, a snaha je u izolaciji - objasnila je Ruzmida.

Ispričala je kako joj se u jednom trenutku majka javila telefonom i rekla da čeka na prijemu. 

- Mislila sam da je u nekoj čekaonici ili negdje u bolnici. No, kad sam je poslije nazvala da vidim kako je, rekla mi je da još čeka i da joj nije dobro. U tom trenutku krenula sam prema bolnici, a dok sam stigla, ona je već bila polusvjesna, buncala je i ležala na travi... Prišla joj je samo jedna žena i dala malo vode - prepričala je ljutito Ruzmida.

Beograd: Studenti prosvjedovali protiv odluke zatvaranja domova nakon ponovnog širenja virusa
Beograd: Studenti prosvjedovali protiv odluke zatvaranja domova nakon ponovnog širenja virusa
POSLJEDICE PANDEMIJE Novi zamah korone na Balkanu: Beograd ostao bez noćnih klubova

Kasnije je saznala da su njezinu majku ostavili su ispred Gradske bolnice gdje je čekala satima. Kako jadna starica više nije mogla stajati na nogama, samo se srušila na travu i ležala na očigled svih zaposlenika u bolnici. 

Ruzmida je kazala kako su preko puta nje stajali ljudi, gledali i ne prilazili joj. 

-  Nije ljudski ženu tako ostaviti vani. To što netko ima 80 godina, ne znači da nema pravo liječiti se i živjeti. Kako možete gledati ženu koja leži na travi ispred bolnice i ne prići joj, ne pitati što joj je? Pa nije sjela na travu kao na livadi, doslovce je ležala polusvjesna - kazala je uznemirena Ruzmida koja je tražila od odgovornih u bolnici zašto joj nisu primili majku, no dobila je odgovor "kako je sve bilo puno".

- Samo su mi kratko rekli da nema mjesta, kao i da je to COVID bolnica, a da mojoj majci u dokumentima piše da ona nema koronu... Ali tko ju je onda ondje doveo, pitala sam ih. Pa nije došla sama! Na to nisam dobila odgovor, opisala je Ruzmida za Nova.rs. .

Testovi na koronavirus
Testovi na koronavirus
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ Stižu nove informacije o broju zaraženih: U Požegi petero novooboljelih, a u Istri dvoje

Taj dan njezina majka nije primljena u bolnicu, već tek dan poslije. 

- Ne stavljam sve zdravstvene djelatnike u isti koš, jer nisu svi isti, ali valjda su položili neku zakletvu, pa ne mogu ostaviti 80-godišnjakinju da leži na travi ispred bolnice i ne reagirati - zaključuje Ruzmida.

Football news:

Massimo Moratti: The owners of Inter have everything they need to bring Messi
Gagliardini on the match with Shakhtar: They are strong, but Inter is determined
The President of Atletico Madrid on the departure of the Champions League: Not our night. They were lucky to score twice, we have a good team
Defender Lyon Of Marsal: We are thinking about reaching the final of the Champions League. We have a great chance of winning
Willian: Arsenal is one of the biggest clubs in the world. I'm here to collect trophies
Rivaldo: Messi will meet with his successor, Lewandowski. Who will go to the semi-finals of the Champions League, the best in the world
Habib: In the final of the Champions League will play PSG and Manchester City