logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Platili ste račun dvaput? Neki će vam iznos vratiti u gotovini

Platila sam račun internetskim bankarstvom i ostavila ga na stolu. Nisam rekla suprugu, pa ga je on uzeo i platio u Fini. Mogu li tražiti povrat, pita čitateljica.

Može, odgovorili su u komunalnim tvrtkama najvećih hrvatskih gradova te u HEP-u. U Vodovodu Osijek korisnik koji preplati račun ili ga plati dvaput može dobiti i gotovinu. Povrat novca treba zatražiti na blagajni tvrtke.

- Može ga zatražiti i elektroničkom poštom, pa ne mora dolaziti, a novac će dobiti na račun - kažu u Vodovodu Osijek. Ako ne zatraži novac, umanjit će mu sljedeći račun i objasniti zašto je manji.

Vodovod Split će viškom uplaćenog novca prvo podmiriti dugovanja. Ako ih nema, a korisnik nije zatražio povrat, preplatu će iskoristiti za plaćanje sljedećih računa. Tko želi novac, mora napisati zahtjev, priložiti kopiju uplate i sjest će mu na račun.

- Preplata se još ne vidi na računu - kažu u Vodovodu Split.

I u Vodovodu Rijeka korisnik može tražiti da mu uplate preplaćeni novac na račun ili njime plaćati sljedeće račune. No na budućim uplatnicama iznos također neće biti umanjen. Ne prikazuju ga ni u Zagrebačkom holdingu.

- S obzirom na to da jedinstvena uplatnica obuhvaća zbirni iznos različitih naknada primateljima, od kojih su neki izvan sustava Grada Zagreba i Holdinga, postojeći sustav ne iskazuje preplatu automatizirano, no u tijeku je digitalizacija, koja će to omogućiti - rekli su u Holdingu. Ako im korisnik ne duguje, može preplaćeni novac dobiti na račun.

I u tvrtki Gradska plinara Zagreb - Opskrba rekli su da korisnik može dobiti povrat novca na bankovni račun, a preplatu će vidjeti na sljedećem kvartalnom obračunu.

Korisnicima HEP Elektre sa šestomjesečnim obračunom za preplaćeni iznos će smanjiti buduće akontacijske rate, a oni s mjesečnim obračunom dobit će normalnu uplatnicu i sami će morati umanjiti iznos. Tko želi povrat mora ispuniti obrazac i poslati ga običnom ili elektroničkom poštom. Dobit će novac na račun ili poštanskom uputnicom.

Tema: Hrvatska

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO