Croatia

Policajci se vozili u tramvaju bez zaštitnih maski, policija najavila sankcije

Dvojica policajaca ušla su u petak oko 17 sati u tramvaj broj 6 na zagrebačkom glavnom trgu. Ni jedan od njih dvojice nije imao na licu zaštitnu masku iako je odlukom Nacionalnog stožera ona u javnom prijevozu obavezna. U tramvaju su tijekom vožnje svi, osim policajaca, u tom trenutku nosili zaštitne maske.

Snimku policajaca bez maski objavio je 24sata koji piše da su policajci na Glavnom kolodvoru izišli iz tramvaja.

O slučaju se oglasila zagrebačka policija.

“Odlukom o izmjeni odluke o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid-19, koja je stupila na snagu 25. lipnja 2020. godine, propisano je, između ostalog, da su putnici u javnom prometu obavezni za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice.

U tom smislu obveze propisane tom Odlukom, bez posebnih izuzetaka, odnose se i na policijske službenike kada kao putnici ili iz razloga obavljanja policijskih poslova borave u prijevoznom sredstvu javnog prometa.

U odnosu na događaj koji navodite poduzet će se potrebne mjere i radnje s ciljem identifikacije policijskih službenika te utvrđivanja vrste i težine povrede službene dužnosti propisanih odredbama Zakona o policiji te u ovisnosti o utvrđenom pokrenuti odgovarajući disciplinski postupak”, priopćeno je iz PU zagrebačke, kako prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj

Football news:

Matuidi left Juventus. The midfielder will move to Inter Miami Beckham
Goetze turned down Beckham's Inter. Mario wants to play in Europe
Tonali will move to Inter after the end of the Europa League
Gasperini worked at Juventus (only with youth) and Inter (sacked after 5 matches), but Atalanta became the grandee for him
Parejo and Coquelin has gone from Valencia to Villarreal
Coca: The win over Liverpool had a good impact on us. It is not easy to beat the European champion and the Premier League twice
Giovane Elber: Lewandowski is better than Messi now. Lionel is a genius, but this year Robert is unattainable