Croatia

Prvi zaraženi u Croatia Airlinesu

Dezinfekcija aviona Croatia Airlinesa zbog koronavirusa
Dezinfekcija aviona Croatia Airlinesa zbog koronavirusa
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Pogledajte galeriju 1/2

Jedan od zaposlenika Croatia Airlinesa pozitivan je na test koronavirus, priopćili su iz hrvatske nacionalne aviokopmanije. Radi se o zaposleniku Sektora tehničkih poslova, koji svoje radne dužnosti obavlja u uredskim prostorijama. Navedeni zaposlenik od 17. ožujka . koristi bolovanje i od tada je kućnoj izolaciji, dakle nije bio u izravnom kontaktu s radnim kolegama od 16. ožujka, poručili su iz CA.

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Karlovačka županija Zaražena časna sestra iz Ogulina, 20-ak djelatnika bolnice u samoizolaciji

Sukladno predviđenim procedurama CA za postupanje u ovakvim situacijama, koje su usklađene s najaktualnijim uputama hrvatskih javnozdravstvenih tijela, u kompaniji je već počeo postupak obavještavanja svih zaposlenika koji su bili u kontaktu sa zaraženim kolegom prije njegovog odlaska na bolovanje. Popis tih zaposlenika dostavit će se nadležnim zdravstvenim institucijama i očekuje se da će sve osobe s popisa biti pozvane na testiranje na koronavirus. Također, svi zaposlenici s navedenog popisa dobit će striktne upute da redovito prate svoje zdravstveno stanje te da, u slučaju potrebe, o svemu obavijeste izabranog liječnika, svog izravnog rukovoditelja u tvrtki i Voditelja integralne zaštite CA. Radna prostorija u kojoj je zaraženi zaposlenik tvrtke obavljao svoje profesionalne dužnosti, kao i svi okolni radni prostori u Sektoru tehničkih poslova, preventivno su dezinficirani 18. ožujka,  a tijekom dana bit će ponovno dezinficirani, kažu  CA.

Pogledajte i video: Mitovi o koronavirusu

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.