Croatia

Sagrada Familia otvorena za djelatnike s prve linije borbe protiv koronavirusa

Crkva Sagrada Familia u Barceloni ponovno se otvorila u subotu, ali samo za djelatnike s prve linije borbe protiv koronavirusa koji će u miru moći pogledati tu inače prepunu baziliku, kao znak priznanja za njihove napore u borbi protiv pandemije.

Nedovršeno remek-djelo velikoga katalonskog arhitekta Antonija Gaudija, zatvoreno je prije skoro četiri mjeseca. Ovaj i sljedeći vikend Bazilika Svete obitelji bit će otvorena za radnike u ključnim sektorima borbe protiv pandemije, što znači za medicinare, policiju i nevladine udruge, koji će je moći razgledati bez uobičajene gužve.

Cilj je odati priznanje stanovnicima Barcelone, posebno onima koji su bili na prvoj liniji bojišnice i radili na sprečavanju širenja covida-19, kaže se u priopćenju objavljenom na web stranici bazilike.

“To je prvi puta da sam tu i za mene je to dar, dar za napore i sate koje smo uložili tijekom proteklih nekoliko mjeseci, jako sam zahvalna”, rekla je Virginia Martinez, liječnica iz obližnjeg mjesta Terrassa. “To je priznanje za naš rad a što je bolje nego posjet ovakvom spomeniku?”.

U drugoj fazi otvaranja stanovnici Barcelone dobit će mogućnost posjetiti baziliku besplatno, dok će treća faza omogućiti posjet domaćin i stranim turistima.

Katalonske vlasti u subotu su donijele odluku o karanteni za 200.000 stanovnika regije Segrià zbog znatnog porasta broja novozaraženih koronavirusom, a odluka je stupila na snagu u podne.

Stanovnici Segrije, koja uključuje grad Lleidu, oko 150 kilometara udaljen od Barcelona, ne smiju napustiti to područje, ali neće morati biti u karanteni u svojim domovima kao što je to bio slučaj tijekom pandemije i stroge karantene u Španjolskoj.

Ta zemlja registrirala je 250.545 slučaja koronavirusa i 28.385 umrlih.

Komentiraj

Football news:

Goetze turned down Beckham's Inter. Mario wants to play in Europe
Tonali will move to Inter after the end of the Europa League
Gasperini worked at Juventus (only with youth) and Inter (sacked after 5 matches), but Atalanta became the grandee for him
Parejo and Coquelin has gone from Valencia to Villarreal
Coca: The win over Liverpool had a good impact on us. It is not easy to beat the European champion and the Premier League twice
Giovane Elber: Lewandowski is better than Messi now. Lionel is a genius, but this year Robert is unattainable
The head of the Belarusian Tribune was detained in Minsk. Max, we're with you