Croatia

SENZACIJA NA SLAVNOJ UTRCI: Pogačar u prilici postati drugi najmlađi pobjednik u 117 godina dugoj povijesti!

Photo: Screenshot/youtube

Slovenac Tadej Poga훾ar pobjedom u 20. etapi Tour de Francea, pojedina훾nom kronometru od Lurea do vrha uspona na La Planche des Belles Filles u du탑ini od 36.2 kilometara, preuzeo je i vodstvo u ukupnom redoslijedu od svog sunarodnjaka Primo탑a Rogli훾a (Jumbo-Visma) dan prije zavr큄etka ovogodi큄njeg izdanja najve훶e biciklisti훾ke utrke na svijetu.

Mladi Poga훾ar, koji 훶e u ponedjeljak napuniti 22 godine, fenomenalno je odvezao subornji kronometar te je zaostatak od 57 sekundi u odnosu na Rogli훾a pretvorio u prednost od 59 sekundi.

Najve훶i dio razlike u subotu Poga훾ar je napravio u posljednjih 큄est kilometara etape, odnosno na usponu na La Planche des Belles Filles. Na prolaznom vremenu uo훾i uspona imao je samo 36 sekundi bolje vrijeme od Rogli훾a, no uspon je odvezao 훾ak 1:20 minuta br탑e od svog devet godina starijeg sunarodnjaka i u posljendji trenutak ugrabio 탑utu majicu koju je Rogli훾 dr탑ao od devete do 19. etape.

Poga훾ar je na cilj stigao u vremenu od 55:55 minuta, 1:21 minutu br탑e od drugog Nizozemca Toma Dumoulina (Jumbo-Visma) i tre훶eg Australca Richiea Portea (Trek-Segafredo), dok je Rogli훾 etapu zavr큄io na petoj poziciji sa 1:56 minuta iza Poga훾ara.

Uo훾i posljednje etape, 122 kilometra duga훾ke dionice od Mantes-la-Joliea do Elizejskih poljana u Parizu, koja je od 1990. naovamo redovito paradna, Poga훾ar ima 59 sekundi prednosti u odnosu na Rogli훾a, odnosno 3:30 minuta u odnosu na tre훶eg Portea.

Osim 탑ute majice za najboljeg u ukupnom redoslijedu, Poga훾ar vodi i u redoslijedu za najboljeg voza훾a ispod 25 godina (bijela majica) i u redoslijedu za najboljeg penja훾a (to훾kasta majica).

Ukoliko se u nedjelju ne dogodi ni큄ta nepredvi휃eno, Poga훾ar 훶e postati drugi najmla휃i pobjednik Toura u 117-godi큄njoj povijesti utrke. Mla휃i od njega je bio samo Henri Cornet, pobjednik drugog Toura iz 1904.

REZULTATI,
20 ETAPA:

Overall leaders

2. Primo탑 Rogli훾 (Slo/Jumbo-Visma) +59Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Football news:

Nagelsmann victory over Istanbul: Not fully satisfied with the game Leipzig was fatigue, not the most effective pressure
Goalkeeper Brugge Croat about 2:1 with Zenit: We proved that we should not be considered outsiders of the group
Manchester United won again in Paris with a late Rashford goal. An unexpected hero - a 22-year-old reservist who has not been on the field since December 2019
Jurgen Klopp: first Oliver didn't see the moment, then VAR forgot the rules. And the consequences came only for van Dijk and Tiago
Favre on the defeat against Lazio: Dortmund lacked determination. We needed to play an outstanding game, and we didn't
Lampard on 0:0 with Sevilla: I think both teams are happy with the draw
Tuchel Pro 1:2 with Manchester United: PSG were not on the pitch in the first half. One of the worst games of the team