logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

Simon: Najteži poraz u životu; Bjelica: Ovi dečki su šampioni

Dinamo je rastavio Rijeku na proste faktore i s visokih 5-0 slavio na Rujevici u derbiju 15. kola HNL-a. Bio je to najteži domaći poraz Rijeke od Dinama u povijesti.

- Očekivao sam da moja momčad bude na razini nakon susreta u srijedu protiv Šahtara. Vratili smo se kako to dolikuje, dečki su pokazali da su pravi šampioni. Nismo dali Rijeci da bude previše dobra, jako sam zadovoljan - rekao je nakon utakmice trener Dinama Nenad Bjelica pa nastavio:

- Mi smo motivirani svaku utakmicu, ne možeš svaku pobijediti. Da bi održavali nivo i rezultat igara na sve tri fronte, moramo rotirati momčad i svima davati šansu. Nekad to onda ne izgleda najbolje, što je razumljivo. Nekad pošaljemo jedanaestoricu na teren koji nikad nisu igrali zajedno. No, to je potreba, da svi imaju minute. I u ovom i prošlogodišnjem Dinamu svi igrači su bili bitni. Jednostavno ne možete ovaj ritam izdržati šest mjeseci, mi igramo od 15. srpnja, praktički nemamo vremena za treninge i rekuperaciju, ali svejedno igramo odlično.

Sjajnu utakmicu imao je Bruno Petković. Dobivao je duele, smirivao loptu, asistirao petom kao Ronaldinho pa slao lopte u for za gol kao Xavi.

- Ne bih rekao da je ovo najbolja partija Petkovića. Odigrao je sjajno, drago mi je da je odigrao kvalitetno, kao i Livaković, kao i Perić, koji bi trebali pomoći našoj reprezentaciji na Rujevici u nadolazećoj utakmici da izborimo taj očekivani Euro. Teško mi je jednog igrača izdvajati, svi su bili dobri.

Dinamo je s Rujevice ispraćen pljeskom.

- Osobno imam simpatije prema Miškoviću, imamo dobar odnos i drago mi je da smo dobili aplauz na Rujevici. Rijeci želim sve najbolje u budućnosti.

Trener Rijeke Simon Rožman bio je neraspoložen na pressici, ali prilično odlučan.

- Čestitam Dinamu na pobjedi. Bili su bolji u svim segmentima igre. S dečkima sam pričao kako ćemo ići dalje. Ovaj visok poraz jako boli i napravit ćemo neke poteze za sljedeće utakmice. Vidjet ćete sve u sljedeće vrijeme. Neki igrači se nisu zalagali i morat ćemo sve to riješiti u svlačionici. Situacija sigurno nije dobra. Na domaćem terenu pred našim navijačima moramo biti bolji - rekao je Rožman pa odgovorio na pitanje je li igra bila postavljena previše napadački:

- Ako pogledamo pozicije svakog od primljena prva četiri gola, vidi se totalna nedisciplina u igri. To nas je koštalo tih četiri komada u prvih 20 minuta.

Prisutne novinare zanimalo je gdje Rožman rangira ovaj poraz u karijeri.

- Nikad u životu kao trener nisam doživio ovakav poraz. Pogotovo u 20 minuta. Nisam pričao ni sa kim iz uprave.

Ipak, postoji plan za budućnost.

- Drugo poluvrijeme nije bilo tako loše, istina je da je Dinamo malo sišao s gasa. Drugo poluvrijeme nije bilo tako kritično. Ono što sam im rekao ostat će u svlačionici, ali napravili su to što smo se dogovorili na poluvremenu.

Themes
ICO