Croatia

Sportske igre mladih 2018. okupile 170 tisuća djece!

Više od 1000 mladih sportaša iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije okupilo su se u Splitu na međunarodnoj završnici najmasovnijeg amaterskog sportskog događanja u Europi – Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih U Bruxellesu Povjerenik EK sastao se s predsjednikom Plazma Sportskih igara mladih

Kruna uspješne sezone proslavljena je na prepunoj splitskoj rivi na ceremoniji zatvaranja uz izravan televizijski prijenos na N1 televiziji u sve tri zemlje. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika. Ono što je bitno naglasiti jest da je sudjelovanje na Igrama za svu djecu besplatno.

Djecu usmjeriti u sport

Ove su godine Igre srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirala su se sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji koja su okupila više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njihovi sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 22 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sportske igre mladih

1 / 4

Sportske igre mladih

Podršku Plazma Sportskim igrama mladih na rivi došli su pružiti mnogobrojni poznati sportaši i osobe iz javnog i poslovnog života regije, a uz izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića našla su se i dva bivša izbornika – Slaven Bilić i Igor Štimac.

– Drago mi je da sam bio dio manifestacije koja je okupila više od 170 tisuća mladih. Bitno je da se djeca druže, igraju i da se od malih nogu bave sportom jer nema ništa ljepše od toga. Tu cirkulira puno mladih sportaša, a siguran sam da će neki od njih jednog dana postati hrvatski reprezentativci – poručio je Zlatko Dalić.

Najveći interes, uz Zlatka Dalića, izazvao je dolazak sportske veličine i najdugovječnijeg ambasadora Plazma Sportskih igara mladih Predraga Mijatovića.

– Ovo je stvarno nevjerojatan projekt, ove godine sudjelovalo je 170.000 djece, a moj je zadatak kao ambasadora da ih podržim koliko mogu i svojim dolaskom kad god sam u mogućnosti. Ovakve pozitivne projekte treba gajiti jer djecu treba usmjeriti prema sportu – poručio je bivši napadač Real Madrida.

Mali nogomet PLAZMA SIM NK Adriatic iz Splita prvaci Hrvatske u malom nogometu

Svoju podršku malim sportašima videovezom iz Madrida uputio je i najbolji nogometaš Svjetskog prvenstva Luka Modrić, a sudionike iz cijele regije pozdravili su i Nemanja Matić i Miralem Pjanić.

Enis Bešlagić, proslavljeni glumac i veliki prijatelj Plazma Sportskih igara mladih, na završnici u Splitu našao se u ulozi suca u disciplini potezanje konopa.

Nisu opterećeni prošlošću

– Predivno mi je da sport okupi mlade s ovih prostora, to su neke nove generacije koje dolaze, koje nisu opterećene prošlošću. Predivno je da ta priča dolazi iz Splita i nadam se da će postati svjetska priča – poručio je Bešlagić.

Proglašeni su i ukupni pobjednici međunarodne završnice. Prvo mjesto osvojile su ekipe iz Hrvatske, nakon čega slijede Srbija te Bosna i Hercegovina. Prelazni pehar zemlje s najviše osvojenih medalja gospodinu Tihomiru Gudiću, izvršnom direktoru Plazma Sportskih igara mladih, uručio je Predrag Mijatović.

Football news:

Maurizio Sarri: One day, Higuain needs to be pampered, the other-nailed to the wall
Captain Huesca's armbands-a textbook on the history and geography of Spain
Barcelona denied organizing attacks on its players in social networks
Rangnick will combine work of the head coach and technical Director in Milan
Veron-Messi: If you want to come to Estudiantes, the ten is yours!
World champion-1970 Tostao: Only a hybrid of Ronaldo and Messi can be compared to Pele
Diego Simeone: real get more penalties because of VAR, because they attack more