Croatia

SUSJEDI BI SE MOGLI JAKO OBOGATITI! Otkrivena zlatna žila u Srbiji: Zavrtit će vam se u glavi od brojki!

Flickr

Kako javlja B92, na samoj granici sa Bugarskom i Makedonijom, u okviru projekta nazvanog Tlamino prona휃eno je oko 680.000 unci, odnosno blizu 19,3 tone zlata, vrijedne ne큄to vi큄e od milijardu dolara.

Oni su najavili izradu preliminarne studije izvodljivosti, koja bi te rezultate trebala potvrditi.

Istovremeno, i kanadska geolo큄ka kompanija postigla dogovor o kupovini srpske geolo큄ke firme EFPP, koja posjeduje istra탑na prava na lokalitetima Kizevak i Sastavci, u okolini Ra큄ke.

Ova firma, koja traga za le탑i큄tima metala u Srbiji, Bugarskoj i na Kosmetu, priop훶ila je da je postigla dogovor o kupovini srpske geolo큄ke firme EFPP, koja poseduje istra탑na prava na lokalitetima Kizevak i Sastavci, u okolini Ra큄ke, gdje su se nekada nalazili rudnici srebra i cinka – saznaju “Novosti”.

힋to se ti훾e Projekta Tlamino, kako je ustanovljeno, sadr탑aj zlata na tom mjestu, u prosjeku, iznosi oko tri grama po toni. Primjera radi, le탑i큄ta sa gramom zlata po toni, ako je prate odgovarajuce koli훾ine rude, smatraju se isplativima.

Kompanije iz Ujedinjenog Kraljevstva, rukovodit ce izradom i preliminarne studije izvodljivosti, ali i dodatnih metalur큄kih studija, buduci da postoje ozbiljne naznake da se na tom mjestu kriju daleko vece koli훾ine tog plemenitog metala.

Ina훾e, Medgold je u istra탑ivanju rudnog bogatstva pod nazivom Projekt Tlamino, prona큄ao i sloj rude od 40 metara, koji sadr탑i 8,32 grama zlata po toni i gotovo nevjerojatna 193 grama po toni srebra.

Ova kanadska firma, ina훾e, ima sporazum o zajedni훾kom ulaganju s kompanijom iz svoje zemlje Fortuna silver, u 훾ijem se posjedu nalaze rudnik zlata i srebra San Hoze u Meksiku i peruansko le탑i큄te srebra Kailoma.

Medgold je, prema sporazumu s kanadskim Fortuna Silver, koji u Argentini razvija i projekt otvaranja rudnika zlata Lindero, obavezan da u dalja istra탑ivanja ove oblasti investira osam milijuna dolara.

Prema tom sporazumu, Fortuna bi, u zamjenu za financiranje geolo큄kih istra탑ivanja na jugu Srbije, mogla ste훶i i 70 % vlasni큄tva u Projektu Tlamino.

VU훻I훴 NACIJI: Sad 훶u vam re훶i za큄to se Srbija naoru탑ava! ‘Svi se smiju, 훾ak i ovdje u studiju – jer znaju da je istina!’

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo 훾itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrije휃anja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Football news:

Liverpool pinned Arsenal: Robertson brought, but corrected, Jota scored the team's 400th goal in the Premier League under Klopp
Zhota about the 1st goal for Liverpool: an Incredible feeling. It's a pity the stadium wasn't full
Mikel Arteta: Liverpool is the standard that Arsenal must achieve. They are superior to us in many aspects
Leicester lead the Premier League after three rounds. Liverpool and Everton also scored 9 points
Jurgen Klopp: Roy Keane said Liverpool showed sloppy football? I want to hear it. Incredible game description
Manchester City refused to buy Coulibaly after the transfer of Dias
Conte wants to sign Inter Gervinho from Parma