Croatia

U Austriji od jučer 116 novozaraženih, predsjednik Liječničke komore traži uvođenje maski u zatvorenom

U četvrtak su sve austrijske pokrajine bile konfrontirane s novim slučajevima zaraze, što već duže nije bio slučaj. U bolnicama je trenutačno od ukupno 1.315 bolesnih, 94 hospitalizirano, uključujući 11 u intenzivnoj njezi.

Austrija otvorila dio trgovina
Austrija otvorila dio trgovina
Foto: Reuters/PIXSELL

Pogledajte galeriju 1/4

„Dobrovoljno ne funkcionira. Ako ne ide dobrovoljno, onda se mora uvesti obveza, i to što je moguće prije“, rekao je predsjednik austrijske Liječničke komore Thomas Szekeres u četvrtak za bečki dnevni list Kronnen Zeitung, osvrnuvši se na sve veću nedisciplinu Austrijanaca pri nošenju zaštitnih maski u javnom prostoru.

Koronavirus u Austriji
Koronavirus u Austriji
ZABRINJAVAJUĆI PORAST I Austrija 'muku muči' s novozaraženima, u 24 sata čak 133 novih slučajeva, samo u Beču 46

Istakao je kako uzlazna putanja broja novih slučajeva zaraze koronavirusom posljednjih tjedana pokazuje da vlada hitno treba pooštriti mjere i ponovno uvesti obvezno nošenje maski u svim javnim zatvorenim prostorima. To vidno pokazuju i podaci Ministarstva zdravlja u četvrtak iz kojih je vidljivo da je u posljednjih 24 sata ponovno zabilježeno više od 100 novih slučajeva zaraze, točnije 116.

Najviše je novozaraženih u pokrajini Gornjoj Austriji (37), Beču (31) i Donjoj Austriji (27). U četvrtak su sve austrijske pokrajine bile konfrontirane s novim slučajevima zaraze, što već duže nije bio slučaj. Prema podacima Ministarstva zdravlja trenutačno je u Austriji 1.315 aktivno Covid-19 oboljelih, a od početka pandemije do četvrtka ukupno je pozitivno testirano 19.270 osoba.

ministrica rada C. Aschbacher
ministrica rada C. Aschbacher
TRŽIŠTE (NE)RADA U Austriji ponovno porast zaposlenih koji skraćeno rade, nezaposlenost u laganom padu

Ozdravilo ih je 17.244, a 711 umrlo, što je jedan smrtni slučaj više od jučer. U bolnicama je trenutačno od ukupno 1.315 bolesnih, 94 hospitalizirano, uključujući 11 u intenzivnoj njezi. Obzirom da je imperativ austrijske Vlade na čelu s kancelarom Sebastianom Kurzom što više testirati, do četvrtka je od početka pandemije u 8,9 milijunskoj Austriji testirano ukupno 726.345 osoba, od čega 10.052 u posljednjih 24 sata.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Football news:

Real can sell Hames to Atletico for 10-15 million euros (El Golazo de Gol)
Henrik Larsson on racism: I hope that we will be able to eradicate this huge problem. Evil will never overcome good
Manchester City wants to buy 5 more players this summer. The club is Interested in Lautaro and Felix
West ham midfielder Antonio is the best player in the Premier League in July. He scored 8 goals in 7 matches
Brih is scheduled for the Manchester City – Real Madrid match. Zweier will judge the Juventus-Lyon game
Fulham returned to the Premier League, earned 135 million pounds and destroyed the fairytale of Brentford. Everything was decided by the trick of the defender and a stupid mistake of the goalkeeper
Fabinho: this Liverpool will be remembered forever. The title in the Premier League is special, because we had to wait so long