Croatia

U fitnessu na friškom zraku svi se vole okušati u dizanju guma

Iako nam je korona donijela pregršt negativnih stvari, zaslužna je i za neke pozitivne. Mjere socijalne distance, među ostalim, potaknule su ljude da aktivnosti koje ranije nisu u tolikoj mjeri preferirali raditi na otvorenom, poput vježbanja, danas ipak prakticiraju, što na koncu donosi višestruke dobrobiti za zdravlje. Jedan od primjera su teretane čije je poslovanje posebno na udaru u ovoj krizi. Kako se prilagoditi situaciji i u svakom zlu pronaći nešto dobro, zna Vladimir Sekelj, vlasnik sportskog centra Fortis u Domaslovcu pokraj Samobora, koji karate, fitness i kickboxing treninge provodi u istoimenom parku.

Gyms4You
Gyms4You
PROMO Jesu li teretane doista sigurne i kakve su preporuke WHO?

Igrališta za djecu

Akcija je to u sklopu projekta samoborskog Športskog saveza i realizira se u suradnji s Vijećem mjesnog odbora Domaslovec te njegovim predsjednikom Brankom Kožarecom. Pokrenuli su je prije pet godina, a posebice se uspješnom pokazala proteklih nekoliko mjeseci jer u parku svakodnevno trenira na desetke ljudi. Ove godine broje više posjetitelja nego prethodnih, a upravo to im je i cilj, da svatko ima priliku besplatno vježbati. Trenutačno usto, odnosno do 15. listopada, traje akcija “Aktivna jesen na otvorenom” za koje se svatko tko želi može priključiti gratis treninzima četiri puta tjedno od 18 do 20 sati.

– Prve godine projekta prokrčena je šuma uz nogometno igralište i uređena staza za trčanje te je postavljen poligon za vježbanje na starim traktorskim i automobilskim gumama. Zatim se krenulo s izradom i postavljanjem sprava za vanjski fitness, kojih je zasad četiri, a u pripremi su i dva trenažera za vježbe ramenog pojasa i leđa – objašnjava Sekelj.

Radovi pri kraju Za dva tjedna otvara se Palunko, vrtić za najmlađe sportaše u Slavonskom Brodu

Da bi se dobro kod njih oznojili, vježbači dolaze iz okolnih gradova poput Svete Nedjelje, ali i iz raznih dijelova Zagreba.

– U sjećanju mi je ostala ekipa koja je dolazila iz Gajnica pa sam ih iz znatiželje upitao kako im se da putovati dvadesetak minuta automobilom da bi ovdje vježbali. Ispada da su ljudi rado na otvorenom, na svježem zraku, i da vole izazove, a park se pokazao savršenim za to – kaže trener.Često dolaze i žene koje vole probati nešto novo pa se, primjerice, okušati u dizanju guma, a pokraj parka nalazi se i rukometno te nogometno igralište, što je pak idealno za djecu.

državno prvenstvo Nadarena generacija veslača kluba Mladost odnijela kući čak tri zlata

Ugodno u sjeni stabala

– Također je u tijeku postavljanje klupa između staze za trčanje i sprava te rasvjete kako bi se moglo vježbati i u večernjim satima. Pomalo je i magično okruženje jer su blizu visoke krošnje stabala koje rade poslijepodnevnu sjenu pa je i vježbanje ugodnije – govori Sekelj.

Mjesta ima, dodaje, za svakoga, posebice zato što je na otvorenom, tik uz šumu, a posjetiteljima, osim dobrog razgibavanja i fizičke aktivnosti, obećavaju i “friški“ zrak. Dobrodošli su, dakle, svi bez obzira na to dolazi li netko kao rekreativac ili sportaš, želi li poboljšati kondiciju, povećati mišićnu masu, otopiti koji kilogram, stesati figuru ili jednostavno – osjećati se bolje.

Football news:

Yuran headed Khabarovsk SKA
Brugge forward Dennis on goal for Zenit: I said that I only score grandees, but it was a joke
PSG defender Kimpembe Pro 1:2 with Manchester United: We can only blame ourselves
Lopetegui Pro 0:0 with Chelsea: Sevilla showed a good team game
Rashford on victory over PSG: Manchester United now have a strong position in the group
Nagelsmann victory over Istanbul: Not fully satisfied with the game Leipzig was fatigue, not the most effective pressure
Goalkeeper Brugge Croat about 2:1 with Zenit: We proved that we should not be considered outsiders of the group