Croatia

Vlada na sjednici donijela nove kadrovske odluke

Vlada je mr. sc. Maju Grba-Bujević imenovala dodatnom članicom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Zagreb: 220. sjednica Vlade održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici
Zagreb: 220. sjednica Vlade održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Pogledajte galeriju 1/3

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice Vlada je dala suglasnost Prvoj zamjenici glavnog državnog odvjetnika RH za davanje punomoći.

Zagreb: 220. sjednica Vlade održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici
Zagreb: 220. sjednica Vlade održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici
SJEDNICA VLADE Beroš: Lažne vijesti uznemiravaju, no radimo na nabavi opreme. Plenković: Idu nove mjere za gospodarstvo

Vlada je usvojila preglede zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2020. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Vlada je donijela i sljedeće kadrovske odluke:

Državnom službeniku dr. sc. Aljoši Dupliću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Zavoda za zaštitu okoliša i prirode u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Zavoda, a najduže do šest mjeseci.

Vlada je također ovlastila državnog službenika Marka Markića za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za programe i projekte Europske unije, europske i međunarodne poslove u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja, a najduže do šest mjeseci.

Razriješene su dosadašnja članica Komisije za granice Zrinka Smeh Martinović i zamjenica članice Dunja Bujan. Vlada je, kao predstavnike Ministarstva obrane, imenovala novoga člana Komisije, brigadira mr. sc. Darka Vukasovića i zamjenika člana Ivana Klasana.

Održana sjednica Vlade RH
Održana sjednica Vlade RH
OČEKUJE SE U NAJKRAĆEM ROKU U pripremi Zakon o radu za vrijeme epidemije. Suspendirao bi sva bitna prava zaposlenika?

Razriješena je dosadašnja predsjednica Vijeća za djecu dr. sc. Maja Vučinić-Knežević. Novom je predsjednicom toga Vijeća, kao predstavnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, imenovana Marija Pletikosa.

Igor Radić, dosadašnji predstavnik Republike Hrvatske u Međuvladinoj organizaciji za međunarodni prijevoz željeznicom (OTIF) te dosadašnji zamjenici predstavnika Lovorka Podolar i Tibor Jurković razriješeni su. Kao predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u tu su međuvladinu organizaciju imenovani Danijel Krakić kao predstavnik, te Sonja Mandić i Marija Viličić, kao zamjenice predstavnika.

Vlada je mr. sc. Maju Grba-Bujević, dr. med., imenovala dodatnom članicom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.