logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Croatia

'Žalosno je da je kroasan na Murteru tri puta skuplji nego u Zagrebu'

Izgubit ćemo turiste ako ovako nastavimo, kaže načelnik izrazivši zabrinutost za ljude koji žele na brzinu zaraditi od turizma, podignu cijene za koje ne nude dobru uslugu ili proizvod pa prigovaraju jer turisti ne troše novac.

Toni Turčinov
Toni Turčinov

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

"Gospodo zastupnici, da li se vi kad zapitate kako je živit na otoku, i u kojem smjeru idemo, napisao je danas na svom Facebook-u načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov revoltiran cijema koje na otoku u ljetnim mjesecima skoče skoro duplo...."

Predstavnici Koordinacije ugostitelja Hrvatske predali u Banskim dvorima svoje zahtjeve Vladi
Predstavnici Koordinacije ugostitelja Hrvatske predali u Banskim dvorima svoje zahtjeve Vladi
ZAHTJEVI Ugostitelji traže niži PDV i kupone za povremene poslove

Započeo je tim riječima objavu na svom Facebook profilu načelnik općine Murter- Kornati, Toni Turčinov

"...Žalosno je da kad dojde sezona cijene u svim dućanima skoče za 40 posto, Konzum,Tommy, Studenac,Mlinar, i svi ostali.
Žalosno je da jedan kroasan dodje u Zagrebu 3 puta manje nego u Murtere. 
Pa da ipak ova država brine o ruralnim područjima, i provodi takvu politiku (pogotovo o otocima) ali to smo vidjeli na vise primjera.( demografija) 
Volio bi da ministar Tolusic posjeti Murter pa da malo počne o ruralnom razvoju i razvoju otoka pricat kako je pričao u Vodicama prije dva mjeseca.
Gospodo zastupnici da li se vi kad zapitate kako je zivit na otoku, i u kojem smjeru idemo. 
Nažalost,ustavom je zabranjeno da se mi kao lokalna samouprava miješamo, tkz. tržišna sloboda"

U telefonskom razgovoru za Šibenik.in istaknuo je da Murter bilježi 1 posto više dolazaka, a to nije relevantno kad je otok primjer loše strane hrvatskog turizma."

Dubrovnik
Dubrovnik
TURIZAM U prvih šest mjeseci u Hrvatskoj je bilo 400.000 više turista nego lani u isto vrijeme

- Gledam ovu situaciju iz dana u dan. Odeš kupiti marendu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio. Kroasan u centru Murtera u pekarnici košta 8 i pol kuna, a u istoj pekarnici u Zagrebu košta 3 kune. Kad govorimo o turizmu i o tome da je Hrvatska skupa destinacija, razumijem ljude s apartmanima jer im je sve skupo - kazao nam je Turčinov dodavši kako treba pronaći optimalan odnos cijene i kvalitete.

- Izgubit ćemo turiste ako ovako nastavimo, kaže načelnik izrazivši zabrinutost za ljude koji žele na brzinu zaraditi od turizma, podignu cijene za koje ne nude dobru uslugu ili proizvod pa prigovaraju jer turisti ne troše novac.

Gari Cappelli
Gari Cappelli
Gari Cappelli: 'Trebamo gledati rezultate cjelokupne turističke sezone'

'Nažalost, Ustavom je zabranjeno da se mi kao lokalna samouprava miješamo, tzv. tržišna sloboda'- zaključio je Turčinov.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO