Hungary

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények

Az ország összes hajléktalanokat ellátó intézménye pályázhat a pénzre.

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Plusz forrást biztosít a kormány a hajléktalan ellátás járványügyi feladataira – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A Hajléktalanokért Közalapítvány az Emmi támogatásával 134,5 millió forint összegben hirdet pályázatot. A kiírás a Hajléktalanokért Közalapítvány honlapján érhető el.

A pályázatok legkorábban 2021. január 4-én nyújthatók be, a benyújtás határideje január 18.

Az igényelhető támogatásból megvalósulhat egyebek között járvánnyal összefüggő, a szolgáltatásokat fejlesztő, tárgyi eszközök beszerzése (mosógép, szárítógép, matracok, ágyak), férőhelybővítés (új lakókonténer beszerzése, üzembe helyezése, épületbővítés, új helyiségek kialakítása), vagy a koronavírus-járvány helyi kialakulását megelőző beruházás (izolációs, elkülönítő, valamint zsilip helyiségek kialakítása, az épületek higiénés állapotát javító, vagy az intézményi higiéné megőrzését elősegítő beruházások).

Football news:

Milner on Liverpool: Self-pity and excuses won't help. YNWA is more important now than ever
Ex-Barca president Gaspar on Setien's compensation: The club has laid out its arguments, the coach has laid out his own. The new president will decide everything, I hope
Koeman after Cornell: You can't miss a penalty twice as a Barca player. This is not serious
Wojciech Szczesny: Juventus wants to win trophies
George Weah: Ronaldo is not the best in the world, but he worked insanely hard to become one. He deserves everything he has achieved
Chelsea have confirmed the loan of Tomori to Milan. It was reported that he can be bought for 28 million euros
Mbappe would like to play at Real Madrid or Liverpool. He is thinking a lot about his future at PSG