Hungary

24.hu: Eljárást indított a Médiatanács Simicska rádiója ellen

A 24.hu információi szerint eljárást indított a médiatörvény vélt megsértésére hivatkozva a Simicska Lajos tulajdonában lévő Lánchíd Rádió médiaszolgáltatója, a Lánchíd Rádió Kft. ellen múlt heti ülésén a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

Az eljárás végén a szankció akár komoly bírság is lehet, mert a mulasztás több frekvencián is megvalósulhatott – írja a lap. A múlt heti médiatanácsi ülésen szereplő napirendi pontról a médiahatóság által kiadott heti sajtóanyagban nem volt szó – tették hozzá.

A Lánchíd Rádió ellen azért indult eljárás, mert budapesti és vidéki frekvenciáin a médiaszolgáltató nem tesz eleget a műsorszerkezetre vonatkozó vállalásainak. Csak zene szól, az ígért műsorok nem – mivel anyagi okok miatt leállították áprilisban az adást.

Az eljárás tárgyát egyelőre a május 7-e és május 13-a közötti időszak képezi. A Lánchíd Rádió szerkesztőségét április 11-én, három nappal az országgyűlési választásokat bocsátotta el a médiaszolgáltató. Ekkor még úgy volt, hogy teljesen megszűnik a rádió, de végül nem némult el teljesen, azóta főleg magyar zenéket játszik. A Lánchíd Rádió érvelése szerint azért nem álltak le teljesen, mert a médiahatóság ebben az esetben is megbírságolhatta volna őket.

Bár a Lánchíd Rádió budapesti frekvenciájára vonatkozó, 2006-ban kötött hétéves, majd annak lejártakor öt évvel meghosszabbított médiaszolgáltatási jogosultság idén ősszel teljesen lejár, a vidéki frekvenciái még elég értékesnek tűnnek, mivel ezek engedély hosszabb időre szól.

Football news:

Salah scored 100 (73+27) points in 116 games in the Premier League. Only Shearer reached this mark faster
Alaves Garitano dismissed after five defeats in a row. The club is in 15th place in La Liga
Mane scores 20+ goals for Liverpool for the 3rd consecutive season
If you whistle one violation, whistle another. VAR rules football! Athletic midfielder Dani Garcia on the match with Real Madrid
Lautaro did not score a penalty in the match against Bologna
CEO of the banner of Labor about a player who was hit by lightning: he was put in an artificial coma. Most likely, it will be taken out in the evening
Real goes into the gap under the talk of refereeing. In similar moments, Madrid were given a penalty, but Athletic were not