Hungary

36 millióért vásárolt meg valaki egy aukción egy bontatlan Super Mario játékot

A Heritage aukciósház online árverésén egy licitáló közel 36 millió forintnyi dollárt fizetett egy régi, de bontatlan Mario-játékért. A nyertes kiléte nem ismert.

Egy lakásra elegendő összeget, megközelítőleg 36 millió forintnyi dollárt fizetett valaki az 1985-ben megjelent Super Mario Bros. legelső, még bontatlan példányáért a Heritage aukciósház egyik árverésén – írja az Eurogamer. A három és fél évtizede piacra került szoftver ezzel minden idők legdrágábban eladott videojátéka lett.

©

A július 9-12. között zajlott nyilvános aukción 29-en tettek ajánlatot a NES (Nintendo Entertainment System) konzolra kiadott játékprogramra. A licit végül 114 000 ezer dollárnál állt meg, a rendkívül értékes tárgy ezzel egy 2019-ben értékesített Mario-játékot is lekörözött, amit valamivel több mint 100 ezer dollárért adták el. A nyertes kilétéről most sem tudni semmit, az illető ugyanis nem kívánta nyilvánosságra hozni a nevét.

Az aukciósház internetes árverésén más videojátékos holmik is gazdára találtak: 84 ezer dollárt (kb. 26,5 millió forintot) ért például a Sega Pluto-02 nevű konzoljának prototípusa, a Mike Tyson's Punch-Out!! című, ugyancsak bontatlan videojátékot pedig 50 400 dollárért (nagyjából 16 millió forintért) adták el az aukció szervezői. A szerencsés gyűjtők neve itt is titokban maradt.

A régi, de értékes tárgyakat általában nem célzottan keresik az emberek, hanem egyszerűen megtalálják őket. Így történt ez egy 30 éves, de még mindig működő Apple számítógéppel, amelyre egy régi ház padlásán bukkantak rá. Ezt ugyan nem adták el, de egy másik almás gépet igen:

azért 100 millió forintot fizettek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Mueller came in 3rd place for goals scored in the knockout stages of the Champions League. Only Messi and Ronaldo have more
Messi beat Raul to 4th place in the Champions League
Barcelona conceded 4 goals per half in the Champions League for the first time in history
Messi is playing the 23rd match in the 1/4 final of the Champions League. This is a tournament record
Muller has scored 5 goals for Barcelona in 5 Champions League matches
Muller is playing his 113th match in the Champions League. This is a record among Germans
Barcelona released the oldest squad in its history in the Champions League – 29 years and 329 days