Hungary

A Barca fél óra alatt lerendezte a Fradit

Messi és Coutinho nélkül lépett pályára a Barcelona a budapesti (és még véletlenül sem bukaresti) Puskás Arénában. A tartalékos felállás azonban nem látszott meg a katalán csapaton, akik az első perctől irányították a mérkőzést, pestiesen szólva feltörte a háló a Fradi-játékosok hátát.

Az első ígéretes lehetőség a Fradi előtt a 13. percben adódott: egy kontra végén Isael kapott egy kiugratást, de ígéretes helyzetben nem tudta átvenni a labdát. Egy perccel később, az ellentámadás viszont sajnos már gólt hozott: egy kényszerítő után Jordi Alba beadását Griezman sarkazta a Fradi kapujába Dibusz lábai között.

A Barca nem vett vissza a vezetés tudatában sem: a 20. perben ismét a jobb oldalon futott el a gránátvörös-kék csapat. Dembélé centerezett, ahol Frimpong mellett ezúttal Braithwaite érkezett, aki a hosszú sarokba pöckölte a labdát.

És még 2-0-nál sem állt le a katalán gárda! A 27. percben Braithwaite lódult meg középen, Frimpongot simán faképnél hagyta, aki rosszul csúszott be a tizenhatoson belül. A büntetőt Dembélé a balra mozduló Dibusszal ellentétes irányba lőtte a jobb alsó sarokba.

A 32. percben Griezman ugratta ki a balösszekötő helyéről a középen induló Braithwaite-t, aki a jobbra dőlő Dibusz mellett balra gurított – szerencsére a labda a kapu mellett is elgurult.

Ezt követően kicsit visszavettek a vendégek, a zöldek kijjebb jöttek, de a magyar bajnok sajnos még ekkor sem tudott ígéretes akciót kialakítani.

A második félidőben a Barca visszavett az iramból, de azt is mondhatjuk, a Fradi mezőnyfölénybe került. Ennek eredményeképp a 49. percben Heister beadása után Tokmac elé került a labda a Barcelona kapujának előterében, lövését blokkolták, a kipattanót Sigér tizenhét méterről tekerte a bal felső sarok mellé.

Az 55. percben egy kontrából Dembélé iramodott meg, egy csel után a rövid sarkot célozta meg, a lövés szerencsére az oldalhálóba zúgott.

A 62. percben Uzuni, Tokmac és Isael játszott össze, utóbbi lövésébe azonban beleléptek a védők.

A 67. percben Junior Firpo fűzte be a Fradi teljes védelmét, lövése azonban a rövid sarok mellé ment.

A 73. percben megvolt a Fradi első kapura lövése, sőt nagy gólhelyzete: Lovrencsics üresen kapta a labdát a balszélen, egyből beadott, Baturina ugyancsak üresen fejelhetett, de Neto látványos vetődéssel védett.

A 77. percben ismét Junior Firpo lőtt távolról laposan, a kellemetlen, pattogó labdát Dibusz fülelte le a bal alsó sarok előtt. A 79. percben egy körbeadogatás után Pjanić vállalkozott távoli lövésre, az a lapos lövés pedig elkerülte a kaput.

A 83. percben Laïdouni iramodott meg középen, lövését védte Neto. Az ellentámadást Blažič állította volna meg, ám hibázott, de szerencsére Dembéléék elszórakozták az akciót, Blažič tisztázott.

A 88. percben kavarodás volt a Barca kapuja előtt, Haratyin többször is megpróbált kapura lőni, de minden lövését blokkolták.

A 94. percben még Dembélé kapott egy jó kiugratást, megpróbálta átemelni a kifutó Dibuszt, de a labda a kapu mellé szállt.

A Barcelona fél gőzzel is könnyedén, 3-0-ra győzött a torinói formájához képest gyengén játszó Fradi ellen. A csoport másik meccsén a Juventus Torinóban ugyancsak 3-0-ra győzött a Dinamo Kijev ellen. Öt meccs után a Barcelonának 15, a Juventusnak 12, a Ferencvárosnak és a Dinamo Kijevnek 1-1 pontja van. Az utolsó fordulóban a zöld-fehérek Kijevbe látogatnak. Ha győznek, vagy legalább háromgólos döntetlent érnek el Rebrovék a vezetőedző korábbi csapata ellen, akkor a Fradi tavasszal az Európa-ligában folytathatja.

Football news:

The main veteran left Chelsea. For 9 years, Lucas Piazon played for the club three times!
Ronald Koeman: Suarez is a great player, but Barcelona made a decision. I don't like answering questions about him
Fonseca could be sacked if Roma fail to beat Spezia. Allegri and Mazzarri are contenders for the post
Mick McCarthy in charge of Cardiff until the end of the season
Aston Villa buy from Marcel Sanson for 14-15. 5 million pounds
Dzeko was removed from the Roma squad after a conflict with Fonseca. The striker was offered to West Ham
Ronald Koeman: We haven't scored 7 out of 12 penalties this season. This is too much, something has to change