logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

A Csillagok háborúja Jedi-mestere is segítette a ferencvárosiakat: a Fradi-szurkolóké volt a világ legjobb koreográfiája

Budapest — Óriási elismerésben részesült a labdarúgó-NB I-ben címvédő és listavezető Ferencváros szurkolótábora. Az egyik legnevesebb drukkerekkel foglalkozó nemzetközi weboldal, a 2004 óta üzemelő, s 1 millió követőt számláló ultras-tifo.net az Újpest ellen bemutatott, a Csillagok Háborúja filmekből ismert Yoda-mesterre és számos pirotechnikai eszközre épülő koreográfiát találta a világon a legszebbnek az előző évben. Az erő tehát az FTC-ultrákkal volt a szavazáson.

A szurkolókat ugyan megbüntették a koreográfiáért, mégis nyerő volt /Fotó: fradiyodafacebook

(Legfrissebb hírek itt)

A voksoláson 15 klub fanatikusainak az alkotása indult, s egy hét alatt a legtöbb lájkot begyűjtő nyert. A Ferencváros a marokkói Raja Casablancát és az ukrán Dinamo Kijevet megelőzve győzött – a vert mezőnyben volt többek között az olasz Milan, a német Dortmund és Frankfurt, valamint a francia Marseille is. Csak érdekesség, hogy a koreográfia a Magyar Labdarúgó-szövetség tetszését viszont nagyon nem nyerte el, s a Fradit 8 milliós büntetéssel sújtotta miatta.

Elgondolkodtató, hogy amíg a koreográfiánkat a világ legjobbjának szavazzák meg külföldön, ezt a hazai szövetség 8 millió forint bírsággal és szektorbezárással díjazta… Ideje felébredniük és megbecsülni a szurkolókat, mert a labdarúgás értük/értünk van!

– olvasható a koreográfiát megvalósító Green Monsters szurkolói csoport közleményében.

A FTC-tábor a visszatérése óta jelentősen hozzájárult a megalkuvást nem ismerő szurkolásával a csapat sikereihez, s ezt a klubvezetés is elismeri.

"Az eredményekben óriási a szerepük nekik is, fontos, hogy egység van a drukkereink és a klubvezetők között" – mondta Orosz Pál (51), az FTC Labdarúgó-zrt. ügyvezetője. – "A horvát Dinamo Zagrebnál azt mondták, a szurkolótáborunk olyan, mint egy hadsereg, amíg náluk a fanatikusok rengeteg csoportra ágaznak szét, kicsit még irigykedtek is ránk. A CSZKA Moszkva vezetőedzője is megjegyezte, játékosai közül többen nincsenek hozzászokva ahhoz a hangulathoz, amit a Groupama Arénában a drukkereink teremtenek."

Várnak az első sikerre

A Ferencváros a spanyolországi Benidormban készül az NB I folytatására. Az ukrán Szerhij Rebrov (45) edző csapata eddig kikapott a belga Genktől 2-1-re és a német Union Berlintől 3-2-re. Ma a Bundesliga 2.-ben szereplő Bielefeld lesz az ellenfél.

Themes
ICO