Hungary

A fővárosi önkormányzat a Magyar Művészeti Akadémiától várja a művészek megsegítését

Közleményt adott ki a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, Gy. Németh Erzsébet, amelyben közölte: mivel Európában mindenütt a Művészeti Akadémiához hasonló köztestületek támogatják a művészeket a járvány alatt, az MMA-hoz fordult ez ügyben.

A közleményben azt írja: mivel hónapok óta nincs munkájuk, „a művészeknek azonnali segítség kell, mert jelenleg kilátás sincs arra, hogy mikor állhatnak újra munkába. Európában ezt a segítséget és anyagi támogatást mindenütt az olyan köztestületek végzik, mint amilyen nálunk a Fidesz által felállított Magyar Művészeti Akadémia. 

Ehhez képest a tízmilliárdból működő fideszes MMA úgy tesz, mintha nem is lenne járvány, nem is lenne válság, és tudomást sem vesz arról, hogy hány művész került veszélybe.

Gy. Németh ezért levélben fordult az MMA vezetéséhez, mondván, „eltelt két hónap, és a magyar művészek, zenészek, táncosok, színészek egyetlen forint segítséget nem kaptak egy tízmilliárd forint közpénzből működő, elvileg a művészetet szolgáló közintézménytől.” Gy. Németh szerint ez felveti azt a kérdést, mit csinál most a szervezet, „és ha nem segít, akkor mi szükség van rá”.

Football news:

Tiago started training in the General group of Bayern, Luca Hernandez is engaged individually
Arsenal on the death of George Floyd: We are against racism
Marc-Andre Ter Stegen: there Is no chance that I will leave Barca this summer
Gattuso's sister died at the age of 37. Milan expressed its condolences
Dele alli's life is a family drama. At the age of 13, he left for another family and has been ignoring his biological parents for many years
David Luiz's agent: the Chances of him being at Arsenal next season are very high
160 people in La Liga and Segunda were found to have antibodies to the coronavirus