Hungary

A kiemelkedő márkák közé választották a Gránit Bankot

A kiemelkedő márkák közé választották a Gránit Bankot Magyarországon, amely így egy éven át érdemessé vált a Superbrands 2021 védjegy viselésére. A Superbrands Magyarország 21 tagú, független szakemberekből álló Szakértői Bizottsága tizenhetedik alkalommal ítélte oda a Superbrands díjakat a saját szakterületükön kimagasló minőséget elért márkáknak.

Az idén 11 éves Gránit Bank először nyerte el a Superbrands védjegyet eddigi eredményei és a márkaépítésbe fektetett munka elismeréseképpen. A lakossági üzletágban alapítása óta digitális üzleti modellt megvalósító bank a minél kényelmesebb online és VideóBankon keresztüli banki ügyintézést évről évre újabb és újabb digitális innovációkkal segíti. 2020-ban a mobilapplikációban rögzíthető másodlagos azonosítókkal, a fizetési kérelem szolgáltatással és a QR-kód alapú fizetéssel teljessé tette az AFR rendszer által biztosítható innovatív szolgáltatásokat. Emellett a banknál 2020 októbere óta szelfi azonosítással is lehet teljes értékű lakossági bankszámlát nyitni, a Gránit Digitális Kártyaszolgáltatással pedig a bank összes új ügyfele vásárlásra alkalmas digitális bankkártyát igényelhet, amelyet a bankszámla aktiválást követően azonnal használhat bolti és internetes vásárlásra.

A Gránit Bank idén elnyerte a Superbrands címetForrás: Origo

2021-ben a Gránit Bank a nyílt bankolásra építő új fizetési megoldást fejleszt, miközben a VideóBankban való szerződéskötéssel teljessé tette a babaváró kölcsön online igénylését, és elindította a jelzáloghitelezés digitalizálását is, amelynél számos elektronikus megoldás gyorsítja a hiteligénylési folyamatot, többek között az 5 perces online előbírálat.

A kiemelkedő innovációkat hozó 2020-as év egyben a Gránit Bank legeredményesebb üzleti éve is volt, amelynek végére a középbanknak számító hitelintézet mérlegfőösszege meghaladta az 573 milliárd forintot és adózás előtti eredménye - a tervezettet felülmúlva - 2 milliárd forintot érte el. A bank éves átlagban 50 százalékos - jóval szektorátlag feletti - eredményes növekedése 2021-ben folytatódott, a mérlegfőösszeg négy hónap alatt 7 százalékkal bővült.

A bank teljesítményét az elmúlt 11 év alatt 42 díjjal jutalmazták, ezen belül 5 alkalommal nyerte el a Mastercard – év bankja versenyben „Az év leginnovatívabb bankja" címet, és ugyanebben a versenyben további hét első díjat is szerzett alapítása óta különböző kategóriákban, emellett a bank többszörös Magyar Brands innovatív márka kategóriában és számos nemzetközi elismerés birtokosa.

A Nagy-Britanniában 26 éve elindult Superbrands program célja a kiemelkedő márkák reflektorfénybe állítása, valamint követendő példák felmutatása volt. A program az indulás óta a világ minden részén ismertté vált, ma már közel 90 országban jelent különleges minősítést a Superbrands cím.

Football news:

Inter, in the event of Lukaku's departure, will try to buy Zapata from Atalanta, Bergamasca-Abraham from Chelsea
Aston Villa bought Southampton's top scorer Ings for 30 million pounds
Aurelien Tchuameni: Why is it possible to stop the match for 5 minutes because of a millimeter offside, but not because of racist shouts at the stadium?
Manchester United, Liverpool and Man City were Interested in Bailey, but did not want to pay 40 million pounds to Bayer
Alisson on a new contract with Liverpool: I didn't spend much time thinking about it. I'm happy here
Van Gaal on his appointment to the national team: Dutch football has always been close to me
Bayern and Kimmich are close to a contract until 2026. Only Lewandowski will receive more Jozua