Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

A Schadl-ügy vádlottjai egymást is átverték, ráadásul egy filmbe illő sztorival

A Schadl-Völner-ügy harmadrendű vádlottja 200 ezer dollárt csalt ki a per tizenharmadrendű vádlottjától arra hivatkozva, hogy csecsen emberrablók fogságába került.

Tízmilliós nagyságrendű kenőpénz elfogadásával gyanúsították meg Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium azóta lemondott államtitkárát az elmúlt évek egyik legsúlyosabb kormányzati korrupciós botrányában. A Magyar Bírósági Végrehajtó Karhoz kapcsolódó, összességében százmilliós nagyságrendű visszaélés-sorozat legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.

Egészen fantasztikus történetek kerülnek napvilágra a Schadl-Völner-ügy vádiratából, amiről a 24.hu közöl cikksorozatot. A legfrissebb anyagukból kiderül, hogy az ügy harmadrendű vádlottja Schadl György barátja, aki korábban potom 150 millió forintért vállalta, hogy elsimítja egy oktatási intézmény működési engedélyével kapcsolatban felmerült problémákat. Persze nem egyedül részesedett a pénzből, hanem Schadl Györggyel és Völner Pállal osztozott rajta. A művelet úgy nézett ki, hogy a barát elmondta Schadlnek, hogy mi a gond, a végrehajtók főnöke pedig továbbadta az inormációt Völnernek, aki egyeztetett az Emmi és az Innovációs és Technológiai Minisztérium „ezidáig ismeretlenül maradt beosztottjaival”, majd leadta a drótot Schadlnek, ő meg a barátjának, az iskola pedig végül megkapta a működési engedélyt. Ezen ügylet miatt lett a intézmény vezetője a Schadl-Völner-ügy tizenharmadrendű vádlottja.

A vádiratnak van egy egészen filmbeillő fejezete is, ebben a harmadrendű vádlott úgy gondolta, hogy van még ott pénz, ahonnan a korábbi 150 millió érkezett, ezért elhitette az intézményvezetővel, hogy Ukrajnába kell mennie tárgyalni, majd ehelyett egy budapesti hotelbe jelentkezett be, a telefonját pedig kikapcsolta. Ezt követően egy ismerősét elküldte az iskola vezetőjéhez azzal az üzenettel, hogy csecsen emberrablók fogták el és csak 200 ezer amerikai dollárért cserébe engedik el. A nő ezt elhitte és egy Váci utcai pénzváltóban 70 millió forint értékben vásárolt dollárt, majd a hírhozóval Nyíregyházára utazott, ahol a pénzt átadták egy másik beavatott személynek, aki azt eljuttatta a harmadrendű vádlotthoz.

A vádiratból, vagy a portál tudósításából az nem derül ki, hogy az intézményvezető mégis miért volt hajlandó ekkora összeget kifizetni a harmadrendű vádlott testi épségéért.

A fentiekért az ügyészség:

  • Schadl György barátjára mint harmadrendű vádlottra befolyással üzérkedés, csalás és hivatali vesztegetés miatt beismerés esetén kilenc év börtönbüntetést, tíz év közügyektől eltiltást és 50 millió forint pénzbüntetést, valamint 118 millió forint erejéig vagyonelkobzást kér a bíróságtól.
  • Az oktatási intézmény képviselőjére mint tizenharmadrendű vádlottra hivatali vesztegetés miatt beismerés esetén két év – végrehajtásban három év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést és 30 millió forint pénzbüntetést kértek.
  • A Schadl barátja által előre beavatott ismerősre mint huszadrendű vádlottra csalás miatt három év börtönbüntetést, négy év közügyektől eltiltást és 3 millió forint pénzbüntetést kért.

A Schadl-Völner-ügy eseményeit követő dossziénkat alább találja: