Hungary

A végéhez közeledik Tim Cook megbízatása, de buta lenne otthagyni az Apple-t

2021 végén lejár Tim Cook tízéves megbízatása. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tölthetne újabb 10 évet a világ egyik legfontosabb vállalatának élén.

Éppen jövőre lesz 60 éves Tim Cook, de nem csak ezért fontos a 2021-es esztendő az Apple jelenlegi vezérigazgatójának: ekkor jár le Cook a céggel kötött 10 éves megbízatása, így egy elméletben egy másik vállalathoz is igazolhatna. Ilyesmi viszont aligha fog megtörténni – írta a Phone Arena.

Tim Cook kereken 10 éves szerződést kötött az amerikai céggel, amikor elvállalta a vezérigazgatói pozíciót. Ez idő alatt pedig olyan termékek megjelenésénél volt jelen, mint az AirPods vagy Apple Watch. Arról nem is beszélve, hogy a vállalatnak továbbra sincs miért panaszkodnia: termékeit hatalmas tömeg veszi, pénzük pedig rengeteg van.

A Phone Arena hozzáteszi azt is, hogy Cook a korábbiakhoz hasonlóan tavaly is óriási pénzeket keresett az Apple-nek hála: 2019-ben 133 millió dollár landolt nála (ez több mint 41 milliárd forint), amiben persze az egész éves fizetése, a bónuszok és részvénydíjak is benne vannak.

Az Apple ráadásul az elkövetkező években fordul csak rá az újabb "one more thing" vonalra, az AR-szemüvegekre. Akik pedig ismerik a vezérigazgató mentalitását és elhivatottságát, mind biztosra veszik, hogy Cook ott akar lenni, amikor a cég előáll ezzel a termékkel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Sanchez finished the match against Bayer, despite the injury
Solskjaer is the fifth coach with whom Manchester United reached the semi-finals of the European Cup
Manchester United are set to buy Sancho this summer despite Borussia's claim that he is staying
Shirokov beat the judge at an Amateur tournament: promised that # # # # # [vdarit] for a red card-and # # # # # [vdarit]
Brunu has scored 11 goals in 20 games for Manchester United. 7 of them were penalties
Lukaku has scored in 9 consecutive Europa League games. This is a tournament record
Konstantinos Tsimikas: Liverpool is the biggest club in the world. I supported them as a child