Hungary

Állatvédők 196 dél-koreai kutyát mentettek meg attól, hogy megegyék őket

Az állatokat ketrecben tartották és nevelték, kimondottan azért, hogy elfogyasszák őket. Ugyanakkor a kutyahús ma már nem olyan népszerű a dél-koreaiaknál.

Egy amerikai állatmentő szervezet, a Humane Society International (HSI) újabb 196 kutyát mentett ki Dél-Koreából, amiket kutyafarmokon neveltek, kimondottan a húsuk miatt. Az ázsiai országban ma is nagyon népszerű ez a húsfajta, noha a helyiek sem fogyasztanak már annyit belőle, mint régen: a Nielsen piackutató cég szerint a lakosság 84 százaléka egyáltalán nem eszik kutyahúst.

A HSI által kimentett kutyák közül 170-et a Haemi nevű településről hoztak el, ahol rendhagyó módon a farm üzemeltetője is részt vett a mentésben, a telep ugyanis bezárt. Ennek a már említett fogyasztási szokások megváltozása az oka.

A kimentett kutyákat az Egyesült Államokba viszik, ahol szerető gazdát keresnek nekik. Előtte azonban állatorvosi vizsgálaton esnek át, és mindenféle oltást megkapnak. Az állatok közt golden retrieverek, uszkárok, masztiffok és labradorok is vannak.

Az utóbbi időben tizenhat kutyafarmra tettek lakatot a HSI segítségével, a mostani volt a tizenhetedik.

Football news:

Laporta on Messi's future: This is Barca's priority. I don't think Leo only cares about money. All the clubs in the world want to get it
The first conference League final will be held in Tirana on 25 may 2022
Spain will play Italy and France will play Belgium in the Nations League play-offs. The final tournament will be held in Milan and Turin
Solskjaer about Fred: He was lucky to stay on the field in the 1st half. His second yellow is not a foul
Real can fire Zidane if the club loses to Gladbach in the Champions League (COPE)
Barcelona will not pay players' salaries for January
Ramos is leaning towards leaving Real Madrid (Onda Cero)