Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Az amerikaiak nemet mondta a büntetőjogi enyhítésekre és reformokra

GettyImages-1401662006

Az Egyesült Államok hét tagállamában tartottak előválasztásokat kedden, a 2022. november 8-i félidős előválasztások előtt. A legnagyobb érdeklődés Kalifornia előválasztásait kísérte.

A választók Kaliforniában, Új-Mexikóban, Mississippiben, Montanában, Dél-Dakotában, Iowában és a keleti parti New Jerseyben járultak urnákhoz, hogy képviselő-, és szenátorjelölteket, kormányzó-jelölteket és polgármester-jelölteket válasszanak az őszi megméretésre.

Egyes helyeken ügyészekre is voksoltak. A New York Times tudósítása szerint San Franciscóban a választók visszahívták Chesa Boudin radikális baloldali kerületi ügyészt, aki 2020-as megválasztása óta széleskörű büntetőjogi enyhítéseket és reformokat vezetett be.

Ennek eredményeképpen az elmúlt két évben olyannyira megnőtt a bűnesetek száma és a bűnözés mértéke a liberális fellegvárnak számító nagyvárosban, hogy még a demokrata párti szavazóknak is elfogyott a bizalmuk, és leváltották a jogászt.

Pártot váltott

A Los Angeles polgármesteri helyéért indult demokrata párti jelöltek közül Rick Caruso milliárdos ingatlanfejlesztő és Karen Bass képviselő jutott tovább a második fordulóba, miután egyiküknek sem sikerült 50 százaléknál nagyobb szavazói támogatást szereznie.

A második legnagyobb amerikai város demokrata párti polgármesteri előválasztási kampányát a közbiztonsággal és a hajléktalan kérdéssel kapcsolatos aggodalmak uralták. Ennek is köszönhető, hogy Rick Caruso jelentős választói támogatottságot élvez.

A veterán republikánus Caruso ugyanis csak pár nappal azelőtt váltott pártot, hogy hivatalosan is bejelentette indulását a demokrata párti polgármester-jelöltségért.

Gavin Newsom, demokrata párti kaliforniai kormányzó kényelmes győzelmet aratott az előválasztáson, és november 8-án Brian Dahle republikánus párti kaliforniai állami szenátorral mérkőzhet meg a tagállam első számú politikai posztjáért.

  • A Donald Trump által is támogatott Kevin Kiley sikerrel indult a Republikánus Párt tagállami képviselői jelöltségéért, és Kermit Jones demokrata párti politikussal mérkőzik meg novemberben Kalifornia állam harmadik kongresszusi kerületében.
  • Az ország keleti partján Bob Menendez szövetségi szenátor fia, ifj. Robert J. Menendez nyerte el a Demokrata Párt jelöltségét New Jersey állam nyolcadik kongresszusi kerületében.
  • A középnyugati Iowa államban a 88 éves Charles E. Grassley hivatalban lévő veterán republikánus párti szenátor könnyedén megszerezte pártja jelöltségét a szövetségi szenátusi helyért, és novemberben Mike Franken nyugalmazott tengernaggyal szemben küzdhet meg a tagállam két szövetségi szenátusi helyének egyikéért.
  • Új-Mexikóban Mark Ronchetti, az albuquerque-i televíziós meteorológusból politikussá avanzsált republikánus párti jelölt lesz a kihívója Michelle Lujan Grisham demokrata párti kormányzónak novemberben. 

(Borítókép: Chesa Boudin 2022. június 7-én. Fotó: Justin Sullivan/Getty Images)