Hungary

Az olasz ellenanyagszűrés nyomán derült ki, hogy valójában hatszor több fertőzött lehet az országban

A hivatalosnál sokkal többen fertőződhettek meg koronavírussal Olaszországban egy új felmérés alapján, amely során az ellenanyagkészlet nagyságát igyekeztek feltérképezni helyi szakemberek.

A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.

A hivatalos adatokhoz képest hatszor többen fertőződhettek meg az új koronavírussal Olaszországban egy új reprezentatív felmérés szerint. Majdnem 1,5 millió embernél, az olasz népesség 2,5 százalékánál fejlődhetett ki a SARS-CoV-2 koronavírus ellenanyaga az Istat olasz statisztikai hivatal és az egészségügyi minisztérium felmérésének napokban publikált adatai szerint.

A felmérést az ország lakosságát reprezentáló mintán, 64 660 ezer ember ellenanyagszűrésével végezték el május 15. és június 15. között. A hivatalos adatok 248 229 Covid-fertőzöttről és 35 166 halottról szólnak. A vizsgálat jelentős különbségeket tárt fel az egyes régiók között, a legsúlyosabban érintett északi Lombardiában a lakosok 7,5 százalékánál lett pozitív az ellenanyagteszt, míg Szicíliában 0,3 százalék volt az arány.

Azt is megállapították, hogy az ellenanyaggal rendelkező páciensek majdnem 30 százalékánál nem jelentkeztek a betegség tünetei. A márciusi és áprilisi kijárási korlátozások nélkül még nagyobb mértékben terjedt volna a betegség – hangsúlyozta Roberto Speranza egészségügyi miniszter.

Kínai tudósok korábban 19, a koronavírus eddig ismeretlen mutációját azonosították. Egy új, csak néhány napja megjelent kutatás pedig arról árulkodik, hogy a koronavírus őse 40-70 éve ott lehet már a denevérekben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally