Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Baranyi Krisztina: Elindulok a 2024-es önkormányzati választáson

A ferencvárosi polgármester szerint az ellenzéki pártok már elkezdtek készülődni a választásra.

Annyit tudok, hogy elindulok ezen a választáson, és amennyiben úgy döntenek a pártok, hogy nem támogatnak, akkor nyilván újra előválasztás fog dönteni, mint ahogy 2019-ben is az döntött – mondta Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Telexnek.

Baranyi azt is elmondta, a pártok elkezdtek készülődni a 2024-es önkormányzati választásra, amivel szerinte a legborzasztóbb dolog, ami történhetett, az az, hogy egy időben tartják az európai parlamenti választásokkal. Úgy véli, ez az eddigi kavarásokat is hatványozza. „Hogy pontosan milyen felállása lesz a pártoknak, egyelőre nem tudom megmondani, nem vagyok párttag, nem veszek részt ezeken a tárgyalásokon” – tette hozzá.

A polgármester beszélt az ATV-s botrányról is, amikor nem volt hajnaldó válaszolni a PestiSrácoknál dolgozó Szalai Szilárdnak. Baranyi most azt mondta, láthatóan fájt a kormányoldalnak az ügy és úgy gondolja, hogy haszna volt. „Azt gondolom, véget kellene vetni annak, hogy lassan minden politikus és közéleti szereplő úgy kezeli a kormányzati propagandamédiumokat, mintha mind valódi sajtó lenne. Az emberek nem tartják annak. Én azt tapasztaltam, hogy nagyon nagy igény volt arra, hogy ezt egy politikus is kimondja” – mondta.