Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bevallotta a pszichológus, hogy mérget adott szuicíd pácienseinek

Lapinterjúban vallotta be egy holland pszichológus, hogy több mint száz embernek adott Agent X néven futó „öngyilkossági port”. A 78 éves Wim van Dijk tisztában van büntetőjogi felelősségével, ám úgy érzi, így tudja felhívni a figyelmet az eutanázia kiterjesztésének fontosságára.

Saját szavai szerint társadalmi vitát akar kirobbantani, hogy a törvényhozás se tudja figyelmen kívül hagyni a kérdést. 

Pedig a holland törvények már így is megengedőek más országokhoz képest. Az alföldi királyságban engedélyezett az asszisztált öngyilkosság, ha a beteg fájdalmai kibírhatatlanok, és nincs mód a gyógyulásra, állapota javítására. 

Van Dijk az Végakarat Szövetkezete nevű csoport tagja, amely azt támogatja, hogy az embereknek ne csak az élethez, de a halálhoz is legyen joguk, utóbbiról maguk dönthessenek. A szövetkezet tanácsadással is szolgál azok számára, akik meg akarnak halni.

A szervezet olyannyira komolyan gondolja az öngyilkosság liberalizálását, hogy egyes elemei árulják is a drogot, amely hozzásegítheti a halálhoz az arra vágyókat. Egyik fiatal tagjuk Eindhovenben terítette az Agent X-et, a hatóságok gyanúja szerint több száz embernek adott el a halálporból.

Maga van Dijk bevallotta: a szövetkezet egy eseménye után maradásra bírta a résztvevőket, és több mind száz embernek adott el öngyilkossági port 50 euró/per dózis áron. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

(Guardian)