Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Coming outolt egy ausztrál focista, így ő lett az első nyíltan meleg profi játékos a világon

Josh Cavallo tud olyan sorstársakról, akik "csöndben élnek". Szeretne nekik segíteni abban, hogy megváltozzon.

Az Adelaide United játékosa, Josh Cavallo egy Twitter-videóban és egy nyílt levélben jelentette be, hogy meleg. A bejelentéssel a 21 éves játékos lett a világ első nyíltan homoszexuális, jelenleg is aktív profi labdarúgója.

A férfi a videóban arról beszélt, hogy mindeddig kettős életet élt, meg kellett tanulnia elrejteni a világ elől igazi énjét és az érzéseit, annak érdekében, hogy megvalósítsa az álmát, és profi labdarúgó legyen. Ez azonban rendkívül megterhelő és kimerítő volt a számára. "Csak futballozni szeretnék, és azt, hogy egyformán kezeljenek a többiekkel" – tette hozzá.

Azt mondta, hosszú úton jutott el a coming outig, most azonban nem is lehetne boldogabb. "Hat éve küzdök a szexualitásommal, de nagyon örülök, hogy ezt most végre lezárhatom". Hozzátette: meleg labdarúgóként tud más játékosokról, akik csendben élnek, de szeretne segíteni változtatni ezen.

Cavallo hozzátette: abban hitben élt eddig, hogy sosem beszélhet nyíltan a melegségéről, a futball és a homoszexualitás ugyanis annyira két külön világként működik, hogy nem keresztezik egymást. Attól tartott, ha kiderül róla, hogy meleg, az emberek bántani fogják, kigúnyolják, de nem így történt, a szerettei, a barátai és a csapattársai is mind-mind támogatók voltak. Cavallo mindekit arra biztat, hogy vállalja magát a világ előtt.

A futballban ritkaságszámban megy a coming out, főleg a visszavonulásuk után bújnak elő a játékosok, más sportokban azonban már vannak előrelépések: a tokiói olimpián több LMBTQ-sportoló vett részt, mint valaha. Az LMBTQI-emberek sportkarrierjével többek között a Kapd el a ritmust! című film is foglalkozott. Erről itt írtunk bővebben.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: