Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dobrev Klárát „nagyon megütötték” Karácsony Gergely vádjai

„Nagyon megütötték”, nem számított ilyen kampányra – ezt mondta a Spirit FM műsorában Dobrev Klára arról, hogy Karácsony Gergely zsarolással vádolta meg a DK-t (a főpolgármester azóta egyébként pontosította magát). 

A DK miniszterelnök-jelöltje azt mondta: „Nagyon meg vagyok ütve azért, mert számítottam arra, hogy ilyen típusú kampányban lesz részem, amikor hazug vádakkal illetnek engem, vagy minket a Demokratikus Koalíció közösségét”.

Hiszen van is ebben tapasztalatom, már 20 éve küzdünk a Fidesszel, de tényleg meg vagyok ütve, hogy ez a saját szövetségeseinktől jön, és az első fordulónak az egyébként kifejezetten emelkedett és jó hangulatú, nagyon szakmai vitáját itt egy pánikreakció és versengés váltotta fel

– mondta Dobrev Klára, aki azt is elismerte, hogy ebben neki is lehet felelőssége, mivel túl sokáig maradt csendben, hamarabb kellett volna jeleznie, hogy így nem lehet egymással küzdeni.

A DK miniszterelnök-jelöltje azt is kifogásolta, hogy Márki-Zay Péter a „tiszták szövetségeként” jellemzi a saját csapatát, mert szerinte ez nem egy pozitív üzenet és azt feltételezi, hogy az ellenfeleik „tisztátalanok”. Dobrev Klára emellett azt is kifejtette, hogy míg Márki-Zay Péter a Paks 2-nek csupán a pénzügyi konstrukcióját akarja felmondani, azzal szemben

Ő A TELJES SZERZŐDÉST FELMONDANÁ, MERT MAGYARORSZÁGNAK NINCS SZÜKSÉGE ÚJ ATOMENERGIÁRA – MONDTA. 

Az adásban Dobrev Klára arról is beszélt, hogy a költségvetés nagy átcsoportosításával elsősorban az emberekhez juttatna több forrást, magasabb, tisztességesebb bérekkel, tisztességesebb nyugdíjakkal. Szerinte ennél Márki-Zay Péter egy konzervatívabb gazdaságpolitikát folytatna.