logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Eb-arannyal hangol tovább az olimpiára az egyik titkos esélyesünk

Már februárban titkos esélyessé lépett elő a 2020-as tokiói olimpiára a sportlövő Major Veronika, aki világcsúcsot lőve szerezte meg olimpiai kvótáját, ráadásul sportpisztolyban és női légpisztolyban is nyerni tudott a világkupa újdelhi állomásán.

Major most a gyenesdiási 50 méteres futócéllövő Európa-bajnokságon nyerte meg a 40 vegyes versenyszámot, a vasárnapi döntőre már az első helyen érkezett a szombati nap után. Major végül 380 körös teljesítménnyel nyerte az Eb-t, második helyen az ukrán Galina Avramenko zárt 377 körrel, míg a harmadikon az orosz Irina Izmalkova 375-tel, írja az MTI.

Reggel úgy keltem, hogy éreztem, jól fog menni a lövészet. Nagyon koncentráltam már a szólításom előtt is, mert akartam ezt a sikert. Az utolsó 8-ast leszámítva elégedett vagyok a mai eredményemmel (is). Örülök a 380 körös teljesítménynek és a sporttörténelmi aranyéremnek is, hiszen korábban a nőknek ebben a szakágban, 50 méteren nem rendeztek Eb-t

– idézi a Magyar Sportlövők Szövetségének honlapja Majort, aki azt is elmondta, hogy különösen fontos neki ez a siker, hiszen keszthelyiként ott nyert, ahol elkezdett lőni. Azt is elmondta, hogy rövid pihenőt tart, majd elkezdi a felkészülést pisztollyal az augusztusi, riói világkupára és a szeptemberi 25 méteres Európa-bajnokságra.

A férfiaknál a lengyel Lukasz Czapla lett az első 395 körrel, a legjobb magyar, Tasi Tamás 384 körrel 11. helyen zárt, Boros László 380, Sike József 376 körrel fejezte be a 40 vegyes számot.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO