Hungary

Egész Párkányt is tesztelik koronavírusra a hétvégén

Honlapján tette közzé szerdán a Párkányi Városi Hivatal, hogy szombaton és vasárnap ki és hol teszteltetheti le magát a Duna-parti településen - írja az Új Szó. Az önkormányzat utcákra lebontva tájékoztatja a lakosokat a tesztelés eljárásrendjéről, ugyanis a Párkányi Városi Hivatal a járványhelyzet miatt az 2020. október 26-tól a korlátozások visszavonásáig nem fogadja személyesen az ügyfeleket. A hivatal továbbra is üzemel, de a kommunikáció csak telefonos vagy elektronikus formában történik.

Mint azt korábban az Index is megírta, Szlovákiában mindenkit tesztelnek koronavírusra.

A szomszédos országban részleges kijárási tilalmat is bevezettek, amely első körben nyolc napig tart: elvileg éjjel négy órán át lehet szabadon az utcán lenni, de a tapasztalatok szerint egyelőre nem bírságolnak. Étterembe, edzőterembe, fodrászhoz, középiskolába, egyetemre, szórakozni vagy sírt látogatni most senki nem mehet. 

Az Index kérdésére, hogy lesz-e rendkívüli korlátozás a tesztelés ideje alatt, magyar állampolgárok bemehetnek a városba a hétvégén, az önkormányzat munkatársa azt válaszolta:

Szlovákiában jelenleg kijárási tilalom van, tehát városunk egész területén is. A lakosok csak munkába, bevásárolni, tesztre, orvoshoz, kutyát sétáltatni...stb. mehetnek az utcára. Nem tudom mi célból jönne városunkba. Ha csak látogatóba jönne, akkor inkább mellőzze.

Football news:

Koeman on the crisis: We must help Barca in the name of our love for her. We need to think about what's best for the club
Bayer midfielder Bailey named son Leo Cristiano: This has nothing to do with football at all
Tuchel after 2:2 with Bordeaux: I always protect the players, but I refuse to do this. You can't play matches of this level
Ole Gunnar Solskjaer: Any decision I make is for the good of Manchester United. The main thing is the result
Mourinho on Tottenham: We don't have the same conditions as some clubs. They create a crazy market
Hazard was injured for the 8th time in 16 months at Real Madrid. He had 12 injuries in 7 years at Chelsea
Frank Lampard: Abramovich is a man who achieves his goals. Without this, it is impossible to achieve his position