Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Egy óriási pókot talált az ágya alatt, lefényképezte, természetfotós díjat nyert vele

Gil Wizen egy rezervátumban éjszakázott, amikor pókcsemetékre lett figyelmes az ágya körül. Lenézett és egy méretes brazil vándorpókra bukkant.

Gil Wizen izraeli-kanadai fotós 2014-ben egy ecuadori rezervátumban járt, hogy fotókat készítsen az élővilágról. Már éppen nyugovóra tért volna, amikor az ágya körül kisebb pókokat vett észre. A fotós követni kezdte őket, miközben az ágya alá is benézett. Itt pedig egy tenyérnyi brazil vándorpókot pillantott meg, körülötte a sok pókcsemetével.

Wizen azonnal képet készített a pókcsaládról, és mint most kiderült, ez a mű lett a győztese Az év természetfotósa nevű verseny városi kategóriájának – számolt be róla a Mirror.

A brazil vándorpókok gyakorta ejtenek el csótányokat és békákat; a mérgük halálos, még egy emberrel is képes végezni. Az anyagot ettől függetlenül gyógyászati célokra is felhasználják.

Az év természetfotósa versenyt a Londoni Természettudományi Múzeum szervezte, a zsűri több mint 50 ezer felvétel közül válogathatott. A National Geographic magyarországi kiadása szerint magyar pályamunkákat is dicséretben részesítettek, köztük Koncz-Bisztricz Tamás és Potyó Imre felvételeit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.