logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Egyre közelebb a Windows 7 végórája

Bár sokak nem hajlandók frissíteni számítógépüket az új Windows 10-re, ezt mit sem változtat a Microsoft eredeti elképzelésén: jövő januárban leveszik a kezüket a Windows 7-ről.

Már decembert írunk, ami nem csak az ünnepek és az új év közeledtét jelzi:

a Windows 7 rendes életcikulásából is egyre kevesebb van hátra.

A Microsoft 2020. január 14-ig biztosítja a szükséges frissítéseket, illetve magát a szoftvertámogatást. A határidő lejárta után ez azonban véget ér. A redmondi óriás többször és több fórumon is hangsúlyozta: az időpontot nem hosszabbítják meg.

Mindez azt jelenti, hogy a Windows-használóknak szűk másfél hónapjuk maradt arra, hogy az újabb kiadású Windows 10-re frissítsék eszközeiket. Azok egyébként, akik még mindig a koros oprendszert használják, számos ok miatt nem hajlandók áttérni.

Január 14-e után a Microsoft végleg leveszi a kezét a Windows 7-ről, és onnantól egyetlen biztonsági javítást, illetve frissítést sem ad ki hozzá. Vagyis a felhasználók magukra lesznek utalva, hiszen a szoftvergyártó védelmi eszközei eltűnnek.

A rendszer piaci megoszlását figyelő NetMarketShare utolsó, novemberi adatai szerint a Windows 7-et használók részaránya 26,86 százalék, vagyis nagyon sok készüléken még mindig ez az szoftver fut. A Windows 10-et mára jóval többen használják, 53,33 százaléknyian. A 8.1 is él és virul, igaz, maroknyi embernél: ennél 3,32 százalékot mértek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Themes
ICO