Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Elmondta a Hertha sportigazgatója, miért váltották le Dárdait

Fredi Bobic azt állítja, akkor is így döntenek, ha a csapat megveri az Augsburgot.

Leváltotta Dárdai Pált az első csapat vezetőedzői posztjáról a Hertha BSC, a helyére pedig ideiglenesen Tayfun Korkutot nevezte ki. A klub szerint a török származású szakember már bizonyította, hogy nemcsak stabilizálni, hanem fejleszteni is képes az együttesét – írtuk meg hétfőn.

Dárdait azonnali hatállyal mentették fel a klub irányítói, azt követően, hogy vasárnap a csapata a 97. percben bukta el a győzelmet az Augsburg ellen, így 13 forduló után mindössze 14 ponttal, a 14. helyen áll a német labdarúgó-bajnokságban. A döntés után Fredi Bobic, a Hertha sportigazgatója azt mondta:

nem azért köszöntek el a magyar szakembertől, mert az utolsó fordulóban pontokat vesztett a csapata.

„Nem hiszem, hogy szerepet játszott volna a döntésben, ha nyerünk vagy ha kikapunk. Ha 1-0-ra hozzuk a meccset, ugyanígy határozunk. Nagyon világos volt számomra, hogy mi a baj a csapattal” – idézte a bz-berlin.de a sportvezetőt.

Ez a játékosok fejlesztéséről szól, és nem láttuk a fejlődést. Nem éreztem úgy, hogy sok szempontból javultak volna a dolgok”

– tette hozzá.

Bobic azt is megosztotta, hogy Dárdaival nagyon barátságos és nyílt beszélgetésük volt. „Persze nagyon rövid. Természetesen ő is nagyon csalódott volt. Megköszöntük a munkáját.”

Dárdai és Bobic köztudottan nem volt túl jó viszonyban. A magyar edzőt frusztrálta, hogy a klub vezetése figyelmen kívül hagyta az átigazolásokra vonatkozó kéréseit, és gyakorlatilag a teljes csatársort elengedte az elmúlt időszakban, de nem gondoskodott minőségi cserékről.

Dárdai először 2015 és 2019 között volt a berlini klub vezetőedzője, azt követően az utánpótláscsapat irányítását bízták rá. Tavaly januárban aztán visszahívták a pocsék helyzetben lévő első csapathoz, amelynek végül a szezon végén sikerült kiharcolnia a bennmaradást.