Hungary

Elpusztult a világ legizgalmasabb életét élő aligátora

A moszkvai állatkertben kimúlt azt az USA-ban született aligátor, ami Berlinben túlélte a második világháborút, majd a brit katonák ajándékaként a Szovjetunióba került. Azt terjesztették róla, hogy tulajdonosa Adolf Hitler volt.

„Tegnap reggel Saturn, a Mississippi aligátor elpusztult. 84 év körüli kort ért meg, s ez nagyon tiszteletre élethossz” – áll az állatkert közleményében. Saturnt 1936-ban ajándékozta az USA a berlini állatkertnek, ám a kétéltű 1943-ban – a német fővárost ért bombatámadás után – megszökött.  Az aligátor három évig szabadon élt, 1946-ban végül brit katonák fogták be az állatot, és átadták a szovjet katonáknak. Saturn ezt követően 74 évig élt Moszkvában, és az állatkerti látogatók egyik kedvence volt.

Saturn imádta, ha kefével dörzsölték a bőrét, s ha felbosszantották a betont is képes vált átharapni erős állkapcsával. A Mississippi aligátorok saját környezetükben legfeljebb 30-50 évet élnek. Egyes híresztelések szerint Saturn Hitler tulajdonában volt, ám ezeket a híreket a britek és a szovjetek is cáfolták.  

Az aligátort a tervek szerint kitömik, és a moszkvai Darwin múzeumba kerül.

Football news:

A large number of games play into the hands of Real Madrid. Their composition is better than that of Barca. Ex-Madrid player Pirri on the La Liga calendar
The referee in Latvia showed a black football player a red card and a FAK. This is a very awkward situation
Barcelona has launched the streaming service Barça TV+
In the network appeared pictures of the new guest form Arsenal. Its texture resembles marble
Luis Suarez: Coming back from an injury is always difficult, a little scary
Alexander Zinchenko: training In Manchester City is just murder. People are fighting for a place in the line-up
Antoine Griezmann: Winning La Liga and the Champions League with Barca is a dream. I would like to finish my career in the USA