Hungary

Építik Horváth Csaba imázsát Zuglóban

A Zugló Információs és Médiacsoport Kft. (ZIM), a XIV. kerületi önkormányzat médiacége havi nettó 800 ezer forintra szerződött egy kft.-vel, lényegében az MSZP-s Horváth Csaba polgármester imázsának építésére. Ez derült ki abból a levelezésből, amit Victora Zsolt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) zuglói önkormányzati képviselője folytatott a ZIM tevékenységével kapcsolatban a kerületi jegyzővel — írja a hvg.hu az Átlátszó cikkére hivatkozva.

A ZIM június 15-én kötött szerződést a Weber und Mill Kft.-vel, hogy lássa el a médiaszolgáltatási feladatokat december 31-ig. Ezek között azonban az is szerepelt, hogy a különféle médiaplatformokon nemcsak a zuglói önkormányzat, hanem Horváth Csaba polgármester imázsát is építik. A céggel szerződő ZIM ügyvezetője Murányi Marcell, aki korábban a Blikk, majd a Népszabadság főszerkesztője is volt.

Zugló minden 60 feletti lakosnak védőmaszkot küld

Victora annak is utánajárt, hogy Murányi havi keresete bruttó 950 ezer forint, plusz kap évi 250 ezer forint cafeteriát, és havi 1000 kilométer gépkocsi-átalányt. 

A polgármester az első számú felelőse a kerület ügyeinek, ezért ő kommunikálja a zuglói döntéseket, a zuglóiak életére hatással lévő fővárosi és országgyűlési, valamint kormánydöntéseket, emellett ő képviseli a nyilvánosság előtt a kerület lakóit és Zugló ügyeit.

Ezzel indokolta a képviselő megkeresésére Murányi Marcell, hogy miért a polgármesterhez kötődő médiafelületeken keresztül végzik ezt a tevékenységet. Hangsúlyozta azt is, hogy minden önkormányzati intézmény és cég, a hivatal, a civil szféra, a pártok és képviselőik is lehetőséget kapnak, hogy saját álláspontjukat, munkájukat, ügyeiket, eredményeiket ismertessék a zuglói médiafelületeken.

A lap nem számolt be arról, miként vélekedik minderről Horváth Csaba, zuglói szocialista polgármester.

Football news:

The judge was wrong. It can't be that in the moment with De Gea there is no foul, but with the 2nd goal of Manchester United-there is. Maguire about 1:2 with Sheffield
Juventus are Interested in Auar
Ex-CSKA forward Denis Popov has been appointed head coach of SKA Rostov
Solskjaer after 1-2 with Sheffield: Manchester United have no time to feel sorry for themselves. Saturday's match with Arsenal
Brother Chalova moved to the Serbian Subotica
Barcelona will not sign Garcia in the winter due to financial problems
Rodgers on the draw with Everton: It was unlucky that Leicester did not score the second goal