Hungary

Eszenyi Enikő újabb feladatot kapott a kisvárdai színházi fesztiválon

A Vígszínház korábbi igazgatója nemcsak zsűritag a kisvárdai fesztiválon, de szakírói kurzust is vezet.

Újabb feladatot talált Eszenyi Enikőnek a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja: ahogy az Facebook-oldalukon olvasható, a volt igazgató „szakírói kurzust” is tart a fesztiválon, de hogy ez pontosan mit jelent, az sajnos nem derül ki. Eszenyi zsűritagként van jelen a fesztiválon: ahogy arról beszámoltunk, a szervezők az után egy évvel hívták meg döntnöknek a Vígszínház volt igazgatóját, hogy visszavonta újabb vezetői pályázatát, mert a társulat ötvennél is több volt és jelenlegi tagja vádolta meg hatalmi visszaélésekkel és elviselhetetlen munkahelyi légkör teremtésével. Eszenyi a vádakra azóta sem reagált.

A szervezők korábban videóriportot is közöltek Eszenyivel, de a helyzet ezzel sem változott meg: az interjúban fel sem merül, hogy reflektáljanak a helyzetre. Eszenyi beosztottai közül nemrég volt, aki azt mondta, „arcon köpi az áldozatokat” azzal, hogy máris, bocsánatkérés vagy a tetteivel való szembenézés nélkül rendezhet és zsűrizhet.

Nagyon vágyom arra, hogy színházba menjek, és ez egy nagyon különleges dolog, hiszen most a pandémia miatt nagyon nehéz helyzetben voltak és vannak a színházak, és gondolom, hogy lesznek. De most energiával feltöltődünk, és elindulnak majd a színházak. (…) Óriási dolog, hogy az ember be tud ülni, és nézni tudja a többieket

– nyilatkozta Eszenyi Enikő a riportban.

A fesztiválon előadják egyébként a többek által zaklatással vádolt és az Operettszínházból emiatt távozó Kerényi Miklós Gábor új rendezését is. Nemrég pedig az is kiderült: a Katona József Színházból szexuális zaklatás miatt kirúgott Gothár Péter is hamarosan újra rendezhet majd a TÁP Színházban.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Football news:

PSG will send Manchester United an offer for Pogba in the coming days
Cody about Prince William hugging Sak, Rashford and Sancho after the Euro final: The pain won't go away, but it definitely helped
Barcelona and Neymar have concluded an out-of-court deal and settled their differences on payments
Inter showed an away uniform with black and blue snakes
Tottenham traded Lamela to Seville for 20-year-old Gil
Griezmann agrees to a salary cut if he stays at Barca. He is ready to leave only for Atletico
Real Madrid and Manchester United will agree on Varane's transfer in the near future. The last details remain